Danica Patrick elárulta, miért nem kell szuperfittnek lenni a NASCAR-hoz

Danica Patrick elárulta, miért nem kell szuperfittnek lenni a NASCAR-hoz
credit: Pretty Intense by Danica PatrickManapság már szinte senki sem vitatkozik azzal a ténnyel, hogy az autóversenyzés kőkemény sport.

A pilóták elképesztően komoly edzésprogramot teljesítenek annak érdekében, hogy a lehető legjobb teljesítményt legyenek képesek nyújtani a volán mögött.

Mindez a puszta megjelenésükön is tükröződik, gondoljunk csak az IndyCarban, vagy a Formula 1-ben szereplő versenyzők szálkás alkatára.

Kakukktojásként viszont ott van a NASCAR, ahol olyanok is sikereket értek el, akikről első ránézésre nem épp az atletikus jelző jut eszünkbe.

A sportág egyik legfittebb pilótájának a 2018-ban visszavonult Danica Patrick számított, aki saját magát előszeretettel nevezi „edzőtermi patkánynak”, lévén szabadideje jelentős részét a mai napig testedzéssel tölti, annak széles skáláját kimerítve a jógától kezdve a súlyemelésen át egészen a boxig.

A NASCAR mellett az IndyCarban is versenyzett wisconsini szerint megvan az oka annak, hogy előbbi kategóriában miért nem helyeződik akkora hangsúly a fizikumra.

„Nem kell annyira fittnek lenni” – nyilatkozta Danica a fitneszguru Rich Roll podcastjében.

„Az autósportban borzasztóan nagy szerepe van az edzettségnek, de azért nem kell olimpiai szintre gondolni. Különösképpen nem a NASCAR-ban, ahol ha ránézel néhány pilótára, akkor rögtön arra gondolsz, hogy ők valószínűleg nem edzenek túl sokat. A fizikai állapot fontos, de olyan srácok is nagy eredményeket értek el, mint mondjuk Tony Stewart és Ryan Newman. A NASCAR hasonlít a maratonfutásra. Itt az állóképesség, az izmok rugalmassága és a megfelelő, folyamatos hidratáltság a kritikus. Én magam például sokkal fittebb voltam, mint amit ez a munka megkövetelt volna. Pusztán a versenyzés miatt nem kellett volna annyi időt edzésre szánnom, pláne nem ilyen keményen, ugyanakkor rendkívül élveztem és élvezem a mai napig. Ez egy életforma.”