A NASCAR Next Genje is elindulhat a Le Mans-i 24 óráson!

A NASCAR Next Genje is elindulhat a Le Mans-i 24 óráson!A Sebring International Racewayen rendezett sajtótájékoztatón került hivatalosan bejelentésre az a nagyszabású projekt, amely a NASCAR új generációs autójának indítását célozza meg a 2023-as Le Mans-i 24 óráson.

A bajnokságban idén debütált Next Gen a kísérleti járművek számára fenntartott, 56-os garázs program keretein belül hajthat pályára.

A terv a NASCAR, az IMSA, a Hendrick Motorsports, a Chevrolet, valamint a Goodyear koprodukciójában valósulhat meg, felügyeletével pedig a HMS versenyzésért felelős alelnökét, Chad Knaust bízták meg.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mely pilóták kaphatnak lehetőséget a módosított Next Gen Chevy Camaro volánja mögött, ahogyan az autó majdani technikai részleteit is csak a későbbiekben fogják nyilvánosságra hozni.

„A NASCAR első napjaitól kezdve nagyon fontos volt az apám számára, hogy látható szerepet töltsünk be a nemzetközi motorsportban” – mondta a szervezet alapítójának, Bill France-nak fia, egyben a NASCAR jelenlegi vezérigazgatója, Jim France.

„Azzal, hogy partnerségre léptünk a Hendrick Motorsports-cal, a Chevrolet-vel és a Goodyearrel, magunk mellett tudhatjuk a NASCAR fennállásának legtöbb győzelemmel bíró csapatát, gyártóját és abroncsát. Alig várjuk, hogy megmutathassuk a Next Gen autó technológiáját és versenyképes résztvevői legyünk ennek a történelmi viadalnak.”

Nem ez az első alkalom, hogy a NASCAR megcélozza Le Mans-t.

1976-ban a szervezet már képviseltette magát a világhírű, egynapos versenyen, méghozzá önálló géposztályt alkotva.

Ennek sztoriját az alábbi cikkben lehet elolvasni:

Amikor a NASCAR autói is harcba szálltak a Le Mans-i 24 óráson


UPDATE:

>>>>>Kyle Larson máris felajánlotta szolgálatait Le Mans-ra

>>>>>Hibrid-motorokkal érkezhet a NASCAR Le Mans-ba