IndyCar: 27 versenyző, ebből 5 oválpályás újonc a texasi futam nevezési listáján

IndyCar: 27 versenyző, ebből 5 oválpályás újonc a texasi futam nevezési listáján
credit:Penske Entertainment/Chris OwensAz előttünk álló hétvégén kerül sor az NTT IndyCar Series 2022-es szezonjának második versenyére.

A Texas Motor Speedwayen rendezendő XPEL 375 egyben az év első oválpályás fordulója is lesz nem kevesebb, mint huszonhét autóval.

A mezőnyben Josef Newgarden, Will Power, Scott Dixon, Simon Pagenaud, és a címvédő Alex Palou személyében öt bajnok méreti meg magát.

Ennél is érdekesebb viszont, hogy hat pilóta egyenesen most ejtheti meg oválos bemutatkozását a szériában.

Kyle Kirkwood, Devlin De Francesco és David Malukas már szerzett tapasztalatatot ilyen pályatípuson a Road to Indy program során, míg Jimmie Johnson a NASCAR-ból ismerheti a kizárólag balra kanyarodó vonalvezetéseket.

Callum Ilott és Christian Lundgaard viszont ezt megelőzően még soha életében nem versenyzett oválon, így számukra ez a vasárnap igazi tűzkeresztséget jelent.

Szintén utóbbi kategóriába sorolandó még Romain Grosjean is.

A francia tavaly augusztusban már kipipálhatta Gatewayt, az 1.25 mérföldes pálya karakterisztikája viszont még mindig közelebb állt az épített/utcai társaihoz. Ebből adódóan a TMS-re szintén egy nagy adag fehér múlttal érkezik.

Az XPEL 375-ön három pilóta is jubilálni fog.

Colton Herta karrierje 50., míg Takuma Sato a 200. IndyCar-futamára készülhet.

A hatszoros bajnok Scott Dixon pedig a vasárnapi verseny zöld zászlaja után elmondhatja majd magáról, hogy megszakítás nélkül, zsinórban már a 290. rajtját teljesítette a bajnokságban.