F1: Romain Grosjean visszautasította volna a Haas ajánlatát

F1: Romain Grosjean visszautasította volna a Haas ajánlatát
credit: Penske EntertainmentKevin Magnussen szó szerint az utolsó pillanatban landolt a Formula 1 idei mezőnyében, miután ő kapta meg a menesztett Nyikita Mazepin helyét régi munkaadójánál, a Haasnál.

A dán versenyző egykori csapattársa, Romain Grosjean ennek kapcsán leszögezte, ha őt keresték volna meg Günther Steinerék egészen biztosan visszautasítja az ajánlatot.

Sokan feltették már nekem a kérdést, hogy visszatérnék-e az F1-be” – idézi a franciát az Autoweek.

„Nagyon boldog vagyok az Egyesült Államokban, jól érzem magam az IndyCarban. Minden egyes versenyhétvégének izgatottan vágok neki és mindig van esélyem a győzelemért harcolni. Fantasztikus karrierem volt az F1-ben, valamennyi ottani futamom az életem hatalmas részét képezi. Jelenleg viszont már egy új fejezetnél tartok, ami a futamgyőzelmekről szól és arról, hogy megpróbálom megnyerni a bajnoki címet. Szóval, nem adtam volna pozitív választ ha engem hívnak fel.”

Grosjean ebben a szezonban már nem csak az Andretti Autosport képében új gárdánál folytatja pályafutását, de egyben a szezon összes oválját is bevállalja.

Utóbbi pályatípust tavaly már megízlelte az 1.25 mérföldes gatewayi futam képében, ezen viadal azonban karakterisztikája révén még mindig közelebb állt az épített/utcai versenyekhez.

Első, vérbeli oválos megmérettetése ezen a hétvégén vár rá a Texas Motor Speedwayen.