NASCAR: 200. futamgyőztes versenyzőjét avatta a Cup

NASCAR: 200. futamgyőztes versenyzőjét avatta a Cup
credit: NASCARFőkategóriás NASCAR-karrierje első győzelmét ünnepelhette a Phoenix Racewayen Chase Briscoe.

A Stewart-Haas Racing másodévese ráadásul nem csak karrierje során először látogathatott el a Cup Series victory lane-jére, de egyúttal ő lett a 200. olyan pilóta a Cup Series 73 éves történetében, aki futamot tudott nyerni.

További érdekesség, hogy a széria eddigi hét 2022-es versenyén (beleszámítva a pontozás nélküli Clasht, valamint a Daytona 500 kvalifikációs duel-futamait is) hét különböző pilóta tudott nyerni.

Briscoe mögött másodikként a Trackhouse Racing 1-es számú Chevyjét vezető Ross Chastain látta meg a kockás zászlót, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Richard Childress Racingnek vezető Tyler Reddick kaparintotta meg.

Top 5-ös eredménnyel zárt még a pole-os Ryan Blaney a Team Penske, valamint Kurt Busch a 23XI Racing színeiben.

Nem zárt viszont jó napot az ezen a hétvégén két külön államban is párhuzamosan versenyzett Kyle Larson, aki szelephiba volt kénytelen feladni a viadalt.

Minden valószínűség szerint szintén elfelejtené ezt a fordulót a Hendrick Motorsports másik bajnoka, Chase Elliott is.

A georgiai pilóta a harmadik szakaszban még a győzelemért harcolt, a hajrában viszont egy rosszul elsült pitkiállás miatt visszaesett, majd egy teljesen egyedül véghezvitt megpördülés következtében még a legjobb tízről is lecsúszott.

Szintén pocsék versenyen van túl a Martin Truex Jr. és Corey LaJoie, akik egyaránt baleset miatt álltak ki.

A futam legutolsó körében is történt egy incidens.

A pálya 3-as kanyarjában Kyle Busch és Daniel Suarez ütközött, aminek következtében utóbbi érintette az előtte haladó Austin Dillont. Ennek révén az RCR-es kiforgott és a falban végezte.

Szintén rázós pillanatokban volt része Erik Jonesnak is, aki a harmadik szakaszban vesztette el uralmát autója felett. Neki azonban sikerült folytatnia a versenyt.

Az első szakaszt William Byron, a másodikat pedig Blaney nyerte.