IndyCar: Unser Jr. szerint Jimmie Johnson hamarosan az élmezőnyben lesz

IndyCar: Unser Jr. szerint Jimmie Johnson hamarosan az élmezőnyben lesz
credit: Penske Entertainment: James BlackA totális ismeretlennek vágott neki 2021-ben Jimmie Johnson, amikor aláírt az NTT IndyCar Seriesbe.

A hétszeres NASCAR Cup bajnok ezt megelőzően soha nem versenyzett open-wheel autókkal, így különösen nagy ugrás volt számára, hogy rögtön a legmagasabban jegyzett szériában mutatkozott be.

Ráadásul tette ezt a negyvenes évei második felében járva.

Teljesítményén persze meg is látszik a tapasztalatlanság.

Eddigi legjobb eredményének két 17. hely számít a tavalyi szezon utolsó két, Laguna Seca-i és Long Beach-i fordulóiról.

A Chip Ganassi Racinget szolgáló Johnson idén már teljes munkaidős programot fut a bajnokságban, miután úgy döntött, bevállalja az oválpályákat is.

Al Unser Jr. pedig biztos abban, hogy hamarosan már az élmezőnyben fogjuk látni.

„Jimmie megmutatta a világnak, hogy mennyire versenyképes az IndyCar, ennyi” – nyilatkozta az Autosportnak a kétszeres IndyCar-bajnok és szintén kétszeres Indianapolis 500 győztes.

„Ő egy rendkívül tehetséges pilóta, ami csak még inkább bizonyítja, mennyire kemény is ez a széria. Nagyszerű csapata van, remek tanácsadókkal és mérnökökkel, akik mindannyian vállvetve dolgoznak. Szerintem csak idő kérdése, hogy Jimmie ráérezzen. Amikor pedig ez megtörténik, az olyan lesz, mint egy lámpagyújtás. Hirtelen ott lesz a top 5-ben gond nélkül. Ehhez viszont idő kell, ami tükrözi, milyen kiélezett az IndyCar.”