Keserédes diadal: Három nappal a csapatát ért tragédia után Taylor Gray megszerezte első győzelmét

Keserédes diadal: Három nappal a csapatát ért tragédia után Taylor Gray megszerezte első győzelmét
credit:David Gilliland RacingPénteken este, a Phoenix Racewayen megszerezte élete első győzelmét az ARCA Menards Seriesben Taylor Gray.

A 16 éves versenyző sikerét azonban mégsem tudta felhőtlenül ünnepelni a David Gilliland Racing, köszönhetően a három nappal korábban történt tragédiának.

Kedden reggel borzalmas közlekedési balesetet szenvedett a Gray autóját szállító kamion, a sofőr Steven Stotts pedig a helyszínen életét vesztette.

A vele utazott John Zaverl és Michael Mizzelle, valamint az incidensben érintett másik járműt vezető személy megsérült.

A rakodótérben lévő 17-es Ford totálkárosra tört, így a DGR-nek azt a versenygépet kellett indítania Phoenixen, amit eredetileg a jövő heti, pensacolai East-futamra szántak.

„Steven ma fentről figyelt bennünket” – nyilatkozta Gray.

„Biztos vagyok abban, hogy ő szánta nekünk ezt a győzelmet, mi pedig érte versenyeztünk. Az egész hétvége Stevenről, Michaelről és Johnról szól. Még mindig a történtek hatása alatt vagyok, ezért nehéz kiélvezni a sikert.”

Tisztelgés gyanánt a futam mezőnyének valamennyi autójára felírták Stotts, Mizzelle és Zaverl nevét.

Gray tavaly áprilisban maga is egy kis híján végzetes közlekedési baleset részesévé vált az észak-karolinai Statesville-ben. Több hetet töltött kórházban, amely időszak alatt számos operáción átesett törött gerinccsigolyája és lábsérülései miatt.

„A balesetem után azért térhettem olyan gyorsan vissza a pályára, mert egyszerűen csak versenyezni akartam, semmi mást. Már-már kényszerítettem saját magam. Voltak napok, amikor semmi kedvem nem volt a rehabilitációra menni, de mégis megtettem. Csak a versenyzésen járt az eszem, hogy újra a volán mögött ülhessek. Győzelmeket akartam és végül emiatt épültem fel.”