“Itt az idő, hogy a józan ész nyerjen” – Politikai pályára lép az egykori NASCAR-versenyző

“Itt az idő, hogy a józan ész nyerjen” – Politikai pályára lép az egykori NASCAR-versenyző
credit: Austin Theriault Racing


Öltönyre és nyakkendőre cseréli tűzálló overálját az ARCA Menards Series 2017-es bajnoka, Austin Theriault.

A 28 éves, tőgyökeres maine-i versenyző köztudottan rendkívül a szívén viseli a közösség sorsát.

A jelenlegi társadalmi, gazdasági és politikai helyzettel pedig olyannyira nincs megelégedve, hogy úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgot.

Theriault a Bangor Daily Newsnak megerősítette, képviselőnek jelölteti magát szülővárosa, Fort Kent 151. számú kongresszusi választókerületében.

“A közelmúlt eseményei fájdalmasan világossá tették, hogy az elhibázott politikai döntések ellehetetlenítik az átlagos családok életét” – nyilatkozta az ambiciózus pilóta.

“Biztos vagyok benne, hogy közös erővel képesek leszünk ismét felvirágoztatni Maine államot és megerősíthetjük Aroostook megyét. Itt az ideje annak, hogy a józan ész diadalmaskodjon a káosz felett.”

ARCA bajnoki címe mellett Theriault összesen huszonnégy versenyt teljesített a NASCAR nemzeti bajnokságaiban, ebből ötöt a királykategóriát képező Cupban.

Legjobb eredményét a 2015-ös, daytonai szezonnyitón produkálta, miután a negyedikként látta meg a kockás zászlót.Legutolsó NASCAR-futamát 2019 őszén, Talladegán teljesítette.

Szponzorációs okok miatt karrierje megfeneklett, de a sportnak egyáltalán nem fordított háta.

Rendre részt vesz regionális late model és dirt-pályás viadalokon, emellett pedig néhány éve megalapította saját versenyző-iskoláját, aminek célja a feltörekvő generáció tehetségeinek felkutatása és oktatása.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy