Danica Patrick egyáltalán nem vágyik vissza a versenypályára

Danica Patrick egyáltalán nem vágyik vissza a versenypályára
credit:IndyCarA legtöbb, már visszavonult autóversenyző irigykedve, némi szomorúsággal nézi még aktív kollégáit a pályákon.

Danica Patrick azonban nem tartozik közéjük.

Az amerikai ex-pilóta 2017-ben teljesített utolsó, teljes NASCAR-szezonját, a következő évben pedig a Daytona 500-on és az Indianapolis 500-on elénekelte hattyúdalát.

Azóta közel négy esztendő eltelt, az IndyCar történetének egyetlen női futamgyőztese viszont abszolút nem vágyik vissza.

„A versenyzés huszonhét évet tett ki az életemből” – nyilatkozta Patrick a FOX Sportsnak.

„Felvettem a páncélt, kemény, erős és agresszív voltam, amit ez a világ megkíván. Élvezem a mostani korszakomat, amikor már levehetem ezt az álcát és nem kell többé keménynek, erőszakosnak lennem. Amúgy sem ülhetnék be úgy egy versenyautóba, hogy ne lennének jelen a saját és mások által támasztott elvárások. Ebben a sportban nem vezethetsz csak úgy, a magad örömére. Itt nem teheted meg azt, mint például a kosárlabdában, hogy fogsz egy labdát és dobálsz a saját szórakoztatásodra, miközben senki sem tud róla. Az autósportban esély sincs arra, hogy mások tudta nélkül hajts pályára.”

Danica egyáltalán nem unatkozik ma sem.

Több vállalkozást irányít, emellett pedig televíziós szakértőként is megjelent az Indy 500-on, az SRX Seriesben, a Formula 1-ben, valamint legutóbb a NASCAR Cup vegasi fordulóján.

„Más versenyzőknek talán fájdalmas lehet nézni a futamokat attól függően, hogy miként ért számukra véget, vagy épp azon gondolkodnak, mit csinálnának másként. Én nagyon elfoglalt vagyok most is, de csak annyira, amennyire én magam szeretnék. Szóval, nem ülök otthon unatkozva, miközben azon tűnődöm, hogy nem kellett volna visszavonulnom. Egyáltalán nem vágyom arra, hogy versenyezzek.”