Tragédia: Halálos baleset érte a David Gilliland Racinget Texasban

Tragédia: Halálos baleset érte a David Gilliland Racinget Texasban
credit: Texas Department of Public SafetyHelyi idő szerint kedden hajnalban halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a texasi Gregg megyében.

A hivatalos tájékoztatás szerint egy versenyautót szállító kamion borult fel.

A NASCAR Truck Seriesben is szereplő David Gilliland Racing reggel kiadott sajtóközleményében megerősítette, hogy a 17-es számú ARCA-autójukat szállító járművet baleset érte útban a bajnokság következő futamának otthont adó Phoenix Raceway felé.

Bár a csapat ekkor még nem tett említést arról, hogy az ő kamionjuk volt a részese a reggeli fatális incidensnek, a kiégett roncsról készül helyszíni fotók minden kétséget kizáróan megerősítették ennek tényét.

Néhány órával később hivatalossá is vált, hogy az áldozat a kamiont vezető Steven Stotts volt, akit már a helyszínen halottnak nyilvánítottak.

Utasait, John Zaverlt és Michael Mizzelle-t elővigyázatosságból kórházba szállították, az átfogó vizsgálatok után viszont már útjukra is bocsátották őket.

A másik autó sofőrjének állapota stabil.

A hatóságok tájékoztatása szerint a tragédia azt követően történt, hogy a DGR járműve az IH-20-ason haladva utolért egy 2020-as Honda Passportot. Valami oknál fogva azonban nem tudott időben lassítani és nagy erővel belecsapódott.

Ennek következtében a Honda felborult, míg a kamion nekivágódott a betonkerítésnek és teljes egészében lángba borult.

A DGR 17-es Fordját Taylor Gray vezeti a komplett ARCA-szezonban. Szomorú egybeesés, hogy a 16 éves versenyző tavaly áprilisban szintén súlyosan megsérült egy közúti balesetben.

A gárda a NASCAR Truck Seriesben három autót indít.

Teljes munkaidősként Hailie Deegant és Taylor Gray bátyját, Tannert versenyeztetik, míg harmadik autójuk volánja mögött Riley Herbst, Ryan Preece és a már említett Taylor kap lehetőséget.


credit: Texas Department of Public Safety