NASCAR: Korábbi F1- és CART-pilótával érkezik a Cup új csapata

NASCAR: Korábbi F1- és CART-pilótával érkezik a Cup új csapata
credit:Team Stange Racing.Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor már idén megejti NASCAR Cup debütálását a Team Stange Racing.

A John Stange, Jr. által alapított csapat nyolc versenyen kíván részt venni Road America, Indianapolis, Watkins Glen, Daytona, a charlotte-i roval, Las Vegas, Homestead, majd a szezonzáró Phoenix Raceway képében.

A 79-es számú Ford volánja mögött a veterán Tarso Marques kap helyet, főszponzora pedig a többek közt NFT-kben is utazó Dignity Gold lesz.

A 46 esztendős brazil 1996 és 2001 között összesen huszonnégy Formula 1-es futamon indult a Minardival. Legjobb eredményét utolsó évében érte el a hazája nagydíján hozott kilencedik helyével.

Emellett 1999-től 2005-ig a CART/Champ Carban is felbukkant. Legmagasabban jegyzett befutóját a 2000-es fontanai versenyen produkálta, ahol a hetedikként intették le.

Az elmúlt években főként Dél-Amerikában versenyzett túraautókkal.

A Team Stange Racing 2012-ben jött létre, két évvel később pedig bemutatkoztak az ARCA Menards Seriesben.

2019-ben az Indianapolis 500-on jelen voltak, mint az Arrow Schmidt Peterson Motorsports (a mai Arrow McLaren SP) által indított 77-es, Oriol Servia által vezetett Dallara-Honda partnerei.

A gárda állítja, hogy a NASCAR Cup projekt csak egy a számos, nagy volumenű bejelentés közül, ami az elkövetkezendő hetekben várható tőlük.

A TSR utalást tett arra, hogy más bajnokságban is megjelenhetnek, a pilóta pedig ott is Marques lesz.