NASCAR: Reddick lábzsibbadása súlyosbodott és most már Almirola is hasonló tünetekkel küzd

NASCAR: Reddick lábzsibbadása súlyosbodott és most már Almirola is hasonló tünetekkel küzd
credit:RCRA NASCAR Cup február végén rendezett, fontanai WISE Power 400-án szembesült először Tyler Reddick rejtélyes lábzsibbadással, ami jelentősen megnehezítette számára a verseny utolsó szakaszát.

„A féket sem tudtam rendesen használni, mivel nem éreztem azt, hogy mennyire is nyomom a pedált” – nyilatkozta a futam utáni sajtótájékoztatón.

“Borzasztó volt. Olyan, mint amikor sokáig ülsz a lábadon és emiatt érzéketlenné válik. Még a biztonsági övön is lazítottam egy kicsit, de ez sem vezetett eredményre. Teljes rejtély, ötletem sincs, hogy mi okozhatta. Márpedig rá kell jönnöm, mert nem szeretném, ha újra megtörténne.”

A probléma azonban a múlt hétvégén lebonyolított, Las Vegas-i forduló kvalifikációján is megjelent, noha a Richard Childress Racing abban reménykedett, hogy a 8-as számú Chevyn végrehajtott módosítások megoldást jelenthetnek.

Nem így történt.

Reddick a SiriusXM NASCAR Radiónak adott interjújában elmondta, hogy magán a versenyen már nem csak erőteljesebb lett a zsibbadás, de egyenesen mindkét lábát érintette.

A 26 éves pilóta ráadásul nem volt egyedül.

A Stewart-Haas Racingnek vezető Aric Almirola a futam egy pontján jelentős vibrációra panaszkodott, ezzel párhuzamosan pedig a lábai is érzéketlenné kezdtek válni.

Ezen jelenség olyan mértéket öltött, hogy pitkiállása során még egy NASCAR által engedélyezett gyógyszert is be kellett vennie, hogy egyáltalán folytatni tudja a versenyt.

Mindeddig a hasonló panaszok rendkívül ritkák voltak a mezőnyben, az új Next Gen autók érkezésével azonban ez megváltozni látszik.

„Ez egy teljesen új cockpit, mélyebb, mint a korábbi”– mondta Reddick.

„Nagyon sok dolog megváltozott, könnyebb magasabban, vagy akár alacsonyabban tartani a lábat, ami nem tesz jót a vérkeringésnek. Remélem, sikerül megoldást találni, mivel bajban leszek, ha nem tudom használni a fékpedált Phoenixen.”