NASCAR: Bowman nyert Vegasban, újabb DNF Hamlinnek, Larson pedig átvette a vezetést összetettben

NASCAR: Bowman nyert Vegasban, Hamlin megint DNF-fel búcsúzott
credit:NASCARFőkategóriás NASCAR-karrierje hetedik győzelmét aratta vasárnap a Las Vegas Motor Speedwayen Alex Bowman.

A Hendrick Motorsports 48-as Chevyjét vezető pilóta két csapattársával, Kyle Larsonnal és William Byronnal együtt ejtette meg utolsó pitkiállását a kétkörös hosszabbítást megelőző, sárga zászlós szakasz során.

Stratégiájuk pedig – miszerint az overtime előtt élen állt Kyle Busch-sal ellentétben négy helyett csak két kereket cseréltek – maximálisan kifizetődőnek is bizonyult.

A restart után Bowman késhegyre menő harcot vívott Larsonnal.

A 2021-es Cup-bajnok azonban a kockás zászló felé közeledve már nem tudta tartani a lépést kollégájával, így végül csak másodikként, 0.178 másodperces lemaradásban ért célba.

Ez az eredmény is elegendő lett viszont ahhoz, hogy az összetett tabella élére ugorjon.A képzeletbeli dobogó legalsó fokát Ross Chastain kaparintotta meg a Trackhouse Racing 1-es számú gépével.

Negyedikként az overtime előtt még a győzelemért harcolt, szombati edzésbalesete miatt ráadásul a tartalékautóval indult Kyle Busch végzett a Joe Gibbs Racing színeiben, de befért még a top 5-be Byron is.

A verseny során összesen tizenkét alkalommal kellett belengetni a sárga zászlót a 30. körben elrendelt competition caution, a szakaszok közötti szünetek, valamint balesetek miatt.

Az egy héttel korábban, Fontanán még az első helyért is meccsben állt Daniel Suarez napja a 92. körben ért véget, miután a hármas csatában lévő Chase Briscoe egy ütközést követően nekicsapódott a mexikói által vezetett 99-es Chevynek.

Justin Marksék nagy bánatára Suarez autójában olyan mértékű kár keletkezett, hogy keresztet vethetett a folytatásra.

Hasonlóképpen fel kellett adnia a futamot Ryan Blaney is.

A 104. körben az RFK Racing társtulajdonosa, egyben versenyzője, Brad Keselowski megpördült, az érkező Team Penske-snek pedig esélye sem volt elkerülni.

Előbbi veterán az incidens után vissza tudott térni a pályára, Blaney azonban kiállni kényszerült.

Tovább folytatódott Denny Hamlin idei negatív sorozata is.

A JGR #11 Toyotájának pilótája a 218. körben, pitkiállást követően forgott meg. Ekkor megpróbált korrigálni, aminek során azonban sikerült eltörnie a váltóművet.

Hamlin a rádión rögtön bocsánatot kért csapatától:

„Sajnálom srácok, jobbat érdemeltek.”

Majd később Twitteren levonta saját konklúzióját:

„A leggyorsabb autó és benne a legrosszabb versenyző volt ma a pályán.”

A háromszoros Daytona 500 győztes az idei négy futamból (beleszámítva a bajnokságon kívüli Clasht is) csak egyet tudott befejezni.

Eddig egyedül Fontanán ért célba, ott is csak a tizenötödikként. Az összetettben jelenleg a kiábrándító harmincadik helyen jegyzik.

Szintén minél hamarabb el akarja felejteni ezt a viadalt Erik Jones és Bubba Wallace is.

A Petty GMS Motorsports pilótája öt körrel a vége előtt csapódott a 4-es kanyar falának, amit követően az alsó íven próbált tovább haladni a pit felé. A füves részen viszont megcsúszott, egyenesen vissza a pályára.

Az épp arra száguldó Wallace-nak minden reflexére szüksége volt ahhoz, hogy ne torpedózza telibe Jonest. Menekülés közben azonban elvesztette uralmát autója felett és nagy tempóval a belső gumifalnak vágódott.

Szerencsére egyik versenyzőnek sem esett baja.Ráadásként a pace car legénysége is összetehette a kezeit, mivel csak néhány másodperc választotta el őket attól, hogy ne létesítsenek a javasoltnál közelebbi kapcsolatot a 23XI Racing #23 Toyotájával.

Az első szakaszt Bowman, míg a másodikat Chastian nyerte, aki egyébként a legtöbb – szám szerint 83 – kört töltötte az élen.

A NASCAR Cup következő fordulóját március 13-án, a Phoenix Racewayen rendezik.