NASCAR: Élete első Cup pole-ját szerezte Christopher Bell

NASCAR: Élete első Cup pole-ját szerezte Christopher Bell
credit:NASCARA Joe Gibbs Racinget szolgáló Christopher Bell bizonyult a legjobbnak a NASCAR Cup Pennzoil 400-ának kvalifikációján.

A 27 éves versenyző 182.673 mph-s kört hozott össze az utolsó szegmensben, aminek köszönhetően főkategóriás karrierje során először kezdhet meg egy futamon az élről.

Emellett Kasey Kahne (2004) után ő lett a második olyan pilóta, aki az első Cup pole-ját a Las Vegas Motor Speedwayen húzta be.

Bell mellől a Hendrick Motorsports-os Kyle Larson indulhat, aki időben kifejezve több, mint egy tizeddel kapott ki.

A második sort a bajnokságot jelenleg vezető Austin Cindric (Team Penske), valamint Chase Briscoe (Stewart-Haas Racing) alkotja, míg a harmadikból Chase Elliott (Hendrick Motorsports) – Joey Logano (Team Penske) várhatja a startot jelző zöld zászlót.

Az időmérőn nem vett részt Kyle Busch.

A hazai pályán lévő kétszeres bajnok még az edzésen törte össze Gibbsék 18-as Toyotáját, aminek következtében a futamot már a tartalékba kénytelen megkezdeni.

A csapatra hatalmas munka hárul annak érdekében, hogy kész állapotba hozzák a gépet, mivel az csak a pótalkatrészek/elemek kedvéért volt összeállítva, nem pedig tényleges versenyzésre.