IndyCar: Hunter-Reay már csak a számára legjobb feltételek mellett hajlandó nekivágni az Indy 500-nak

IndyCar: Hunter-Reay már csak a számára legjobb feltételek mellett hajlandó nekivágni az Indy 500-nak
credit:Penske Entertainment/Chris OwensJelen pillanatban nem áll túl jól Ryan Hunter-Reay szénája, legalábbis ami a 106. Indianapolis 500-at illeti.

Az amerikai versenyzőtől tíz együtt töltött szezon – ezen belül egy Indy 500 győzelem és egy bajnoki cím – után, a tavalyi idényt követően vált meg az Andretti Autosport, helyét pedig a 28-as számú, DHL által szponzorált Dallara-Hondában Romain Grosjean vette át.

Hunter-Reay még télen részt vett egy teszten az Ed Carpenter Racinggel, a pár nappal ezelőtt rendezett, texasi újoncteszten pedig a Juncos Hollinger Racingnek vezető Callum Ilott tanácsadója volt.

Jelen pillanatban csak két szerződéssel rendelkezik. Március közepén, a Chip Ganassi Racing 01-es Cadillacjével indulhat a sebringi 12 óráson, továbbá elrajtol a nyári SRX Series mind a hat futamán.

Az IndyCar kapcsán viszont továbbra sincs semmi az asztalon számára. Ebből adódóan pedig könnyedén előfordulhat, hogy az Indianapolis 500 nevezési listáján 2008 óta először nem lesz ott a neve.

„Közel jártunk már néhány megállapodáshoz, de az utolsó pillanatban ezek kútba estek” – nyilatkozta Hunter-Reay a tobychristie.com-nak.

„Én már csak olyasmibe vágok bele, aminek tényleg van értelme, úgyhogy pár dolgot inkább visszautasítottam. Örülök annak, ahol most vagyok és türelemmel válogathatok. Ott leszek Sebringen, majd jöhet az SRX. Aztán ki tudja, milyen lehetőségek bukkannak fel. Ami az Indy 500-at illeti, az aktuálisan elérhető opciók nem megfelelőek számomra.”