Alex Zanardi is helyet kap a Long Beach-i Motorsport-hírességek Sétányán

Alex Zanardi is helyet kap a Long Beach-i Motorsport-hírességek Sétányán
credit:BMW MotorsportÜnnepélyes keretek között, április hetedikén fogják hivatalosan elhelyezni Alex Zanardi és Bill Auberlen plakettjét a Long Beach-i Motorsport-hírességek sétányán.

Az IndyCar utcai pályás Indianapolis 500-ának is nevezett Acura Grand Prix of Long Beachet megelőző, csütörtöki napra kiírt ceremónia a város, a versenyt szervező Grand Prix Asssociation of Long Beach, valamint maga a Hírességek Sétányának közös rendezésében valósul meg.

A 2020 nyarán történt parakerékpár-balesetéből a mai napig lábadozó Zanardi zsinórban kétszer, 1997-ben és 1998-ban nyerte meg a GPLB-t, amely szezonokban a CART bajnoki címe is az övé lett.

Utolsó futamát ezen a pályán 2001-ben teljesítette. Ez az idény egyben amerikai open-wheel karrierjére is pontot tett köszönhetően a Lausitzringen történt balesetének, amelynek következtében mindkét lábát elvesztette.

Sérülése után Zanardi képes volt visszatérni a versenypályára. Speciális, kézi vezérlésű autókkal számos szériában megfordult, további győzelmeket aratva.

A motorsport mellett sikeres paralimpikon lett, Londonban és Rióban négy aranyat, valamint két ezüst érmet bezsebelve.

Az olasz legenda mellett szintén helyet kap a sétányon Bill Auberlen, aki 63 győzelme révén rekordernek számít az IMSA-ban.

Az 54 éves pilóta kétszer zárt az élen – 2013-ban a GT-ben, 2015-ben pedig a GTLM-ben – Long Beachen, továbbá szintén két alkalommal, 1997-ben, majd 1998-ban ünnepelhetett a Daytona 24-en kategóriagyőzelmet.

„Alex Zanardi és Bill Buberlen valódi ikonjai a világ autósportjának” – nyilatkozta Long Beach polgármestere, Robert Garcia.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Motorsport-hírességek Sétányán tiszteleghetünk előttük.”