IndyCar: Carpenter stílszerű rajtszámot kap, 27 autós mezőny várható Texasban

IndyCar: Carpenter stílszerű rajtszámot kap, 27 autós mezőny várható Texasban
credit:Ed Carpenter RacingAz Ed Carpenter Racing hivatalosan bejelentette, hogy csapattulajdonos/versenyzőjük, azaz maga Ed Carpenter idén is nekivág a szezon oválpályás futamainak.

A 41 éves pilóta 2014 óta már csak a kizárólag balkanyarokat tartalmazó vonalvezetéseken mérette meg magát az IndyCarban, az idei programja viszont hosszú ideig levegőben lógott.

Az ECR a holtszezon során elvesztette egyik legnagyobb támogatóját, az Amerikai Légierőt, ami jelentős hatással volt a csapat 2022-es szezonjának megtervezésére.

A 21-es számú Dallara-Chevyt 2020 óta terelgető Rinus VeeKay helye biztos volt, a 20-as autó sorsa viszont hónapokig kérdőjelesnek bizonyult.

Végül Conor Dalynek – eléggé epikus módon – sikerült összehoznia egy szponzorációs csomagot, ami elegendő lett arra, hogy a teljes szezonra átvegye utóbbi gép volánját.

Ezen változás viszont azt eredményezte, hogy pont a csapattulajdonos maradt ülés nélkül.

Arra számítani lehetett, hogy az Indy 500 erejéig indítani fogják Carpenternek a harmadik autót, de a további oválokon való szereplését nem tudták garantálni.

A mostani hírek szerint viszont mégis sikerült nyélbe ütni egy (vagy több) szerződését, így az indianai versenyző elindulhat a Texas Motor Speedwayen, az Iowa Speedwayre kiírt duplafordulón, Gatewayen, valamint természetesen megkísérli kvalifikálni magát a 106. Indianapolis 500-ra is.

Az ECR további részleteket nem közölt, így egyelőre azt sem tudni, hogy mely’ szponzorok révén valósulhatott meg az újabb, részidős szezon.

Arról viszont lerántották a leplet, hogy Carpenter autója a 33-as számot fogja viselni.

Ennek kapcsán a gárda felhívta a figyelmet arra, hogy Ed március harmadikán született (3/3), továbbá három IndyCar-győzelemmel és három Indy 500 pole-lal bír. Állításuk szerint azonban mindennek semmi köze nem volt a rajtszámhoz, lévén az összefüggéseket csak jóval annak kiválasztása után vették észre.

További érdekesség, hogy a veterán pilóta az elmúlt tizenhét szezont tekintve egyedül 2011-ben nem versenyzett a 20-as számmal.

Carpenter bejelentése révén a március 20-ai, texasi futam nevezési listája 27 fősre nőtt. Ennél több IndyCar-gép – szám szerint 30 – utoljára 2011-ben körözött a Fort Worth-i másfél mérföldes oválon.