NASCAR: Egymillió ingyen lőszert kap Ukrajna egy csapattulajdonos jóvoltából

NASCAR: Egymillió ingyen lőszert kap Ukrajna egy csapattulajdonos jóvoltából
credit:NASCARAz orosz-ukrán konfliktus Richard Childresst sem hagyta hidegen.

A NASCAR Cup veterán csapattulajdonosa azonban sok más, közismert személlyel ellentétben nem pusztán zászlós fotók posztolásával, hanem konkrét tettekkel áll ki az ukrán nép mellett.

Az üzletember rendkívüli tárgyalást kezdeményezett a Richard Childress Racing szponzoraként jegyzett AMMO Inc. vezetőségével és arra kérte őket, adományozzanak ingyen lőszereket az ukrán fegyveres erőknek.

A cég azonnal rábólintott, aminek eredményeként péntekig egymillió ingyen töltényt küldenek a hadseregnek.

Childressről egyébként köztudott, hogy rajong a fegyverekért, egészen 2019 szeptemberéig pedig még az NRA-nak is magas rangú tisztviselője volt és élesen ellenzi a szabad fegyverviselés lehetőségének megszüntetésére irányuló törekvéseket.

Többek között ez utóbbival is indokolt aaz AMMO-val közös projektjét.

“Hallgattam Zelenszkij elnök beszédét, amelyben leszögezte, hogy nem akarja elhagyni az országát, pusztán csak lőszer kell nekik” – nyilatkozta Childress a FOX Newsnak.

“Ekkor felhívtam a barátomat, Fred Wagenhalst, aki az AMMO Inc. ügyvezetője. Annyit mondtam, hogy ‘Fred, segíteni kell azoknak az embereknek, lőszerre van szükségük’. Ő rögtön benne is volt. A mostani ukrán-helyzetnek ébresztőként kell szolgálnia mindenki számára, hogy mennyire fontos az alkotmányunk második módosításának védelme. Nem csak vadászatra és sportlövészetre használjuk a fegyvereket, hanem önvédelemre is. Senki sem akarja elfoglalni azt az Amerikát, amelyben 82 millió fegyvertulajdonos van.”Childress már maga is hasznát vette annak, hogy lőfegyver van a birtokában.

2017 decemberében három maszkos férfi betört a Reedy Creekben fekvő rezidenciájára.

Tervüket azonban keresztülhúzta az az aprócska tény, hogy a ház lakója épp otthon tartózkodott.

A bűnözőknek sikerült kitörniük a bejárati ajtó zárja melletti üveget, ami azonnal aktiválta a ház riasztórendszerét.

Az alsó szintről jövő zajokra a feleség, Judy figyelt fel először, Childressnek pedig több se kellett, azonnal felkapta a pisztolyát és elindult kinyomozni a hangok forrását.

A már házon belül tartózkodó, szintén felfegyverzett rablók láttán a hatszoros Cup-bajnok csapattulajdonos (mindegyiket Dale Earnhardttal szerezte) több lövést is leadott az irányukba, ami után azonnal menekülőre fogták.

Ezt követően hagyta el a száját híres mondata, miszerint:

“Az, hogy én és a feleségem még ma is itt vagyunk Istennek és az alkotmány második módosításának köszönhető.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy