Bubba Wallace spottere beszólt Larsonnak, mondván a „busz alá lökte” saját emberét

NASCAR: Bubba Wallace spottere beszólt Kyle LarsonnakNem csitulnak a kedélyek a múlt vasárnapi, fontanai NASCAR Cup futamon történtek miatt.

Mint ismeretes, a verseny hajrájában Larson egy Joey Loganóval való side-draft után felfelé húzódott a pályán és eltalálta az épp érkező csapattársát, Chase Elliottot.

Az eset pillanatában épp a harmadik pozícióban autózott 2020-as Cup-bajnok teljesen kiakadt a csapatrádión:

„A hülye k*rva anyját! Kib*szott idióta! Megtört az autó hátulja már megint, mi a f*szt csinált? Még a közelében sem voltam, sokkal, sokkal feljebb mentem! Kib*szott, darab sz*r!”

A spottere, Eddie D’Hondt is fel volt háborodva:

„Ez tényleg egy f*sz megmozdulás volt a részéről.”

Larson azzal védekezett, fogalma sem volt arról, hogy kollégája pont ott lesz.

“A spotterem mondhatta volna, hogy Chase nagy tempóval megérkezik és akkor elkerülhettük volna ezt az egészet” – nyilatkozta a leintés után a futamot végül megnyert Larson.

„Valószínűleg akkor nem Joey miatt aggódok főként, hanem Chase-re vigyázok. Sajnos viszont az történt ami, és én gyűlölöm. Átbeszéljük majd és remélhetőleg megbékél. Soha nem mennék neki, vagy blokkolnám a saját csapattársamat ilyen agresszíven, ráadásul a verseny ennyire késői szakaszában.”

Larson spottere, Tyler Monn később Twitteren magára is vállalta a dolgot.

„Hibát követtem el” – írta a szakember.

„Teljes felelősséget vállalok azért, ami ma a pályán történt. Jobban aggódtam a 22-es [Logano] miatt, mint a 9-esért [Elliott]. Későn reagáltam és Kyle-nak semmi köze hozzá.”

A 23XI Racing 23-as, Bubba Wallace által vezetett Toyotájának spottere azonban nem ért egyet a HMS narratívájával.

„Van valami, amit nem értek” – mondta Freddie Kraft a ‘Door Bumper Clear’ című podcast vendégeként.

„Kyle Larson rendszeresen spotter nélkül versenyez, körülbelül évi harminc futamot teljesít úgy [a NASCAR-on kívüli dirt futamain – a szerk.], hogy senki sem mondja a fülére ki hol van épp a pályán. Teljesen hozzá van ehhez szokva. Most viszont mégis a saját spotterét löki a busz alá az interjúi során, rá hárítva az összes felelősséget. Ez az, ami igazán zavar engem.”

A Hendrick Motorsports ügyvezetője, Jeff Andrews leszögezte, hogy igyekeznek a lehető legrövidebb idő, alatt házon belül elfojtani a pilótáik közti konfliktust.

Kyle Petty szerint azonban a fontanai dolog csak egy újabb csepp volt abban a bizonyos pohárban.

Az ex-versenyző és jelenlegi tévés szakértő úgy véli, hogy Larson sikerei kezdik idegileg felőrölni Elliottot, akinek fejébe „már teljesen beköltözött” a csapattársa.