Simona de Silvestro olimpikon akar lenni, már túl is van új sportága első versenyén

Simona de Silvestro olimpikon akar lenni, már túl is van új sportága első versenyén
credit:Simona de Silvestro
Simona de Silvestro olimpikon akar lenni, már túl is van új sportága első versenyén


Az elmúlt évtized során Simona de Silvestro a világ egyik legismertebb női autóversenyzője lett.

A svájci számos szériában és szakágban megmérette magát a sportautózástól kezdve a Supercarson és a Formula E-n át egészen az IndyCarig.

Utóbbi bajnokságban de Silvestro máig magáénak tudhatja az épített/utcai pályákon hölgypilóta által elért legjobb eredményt a 2013-as houstoni futamon hozott második helyével.

Az IndyCarba hat év hiátus után tavaly tért vissza és sikerült is kvalifikálnia magát a Team Penske támogatását élvező csajcsapat, a Paretta Autosport színeiben. Sajnálatos módon azonban egy baleset miatt nem tudta befejezni a futamot.

Simona jelenleg a Porsche gyári támogatását élvezi, aminek köszönhetően a 2021-es szezont az ADAC GT Masters sorozatban versenyezte végig, de indult a skandináv Porsche Carrera Cupban, továbbá ő a TAG Heuer Porsche FE Team tartalékosa is az elektromos szériában.

Mint azonban most kiderült, karrierálmai nem csak a motorsportra szűkülnek.

A 33 éves versenyzőnő Instagramján rántotta le a leplet arról, hogy belevágott egy vadonatúj sportágba és célja, hogy ott legyen a következő ötkarikás játékokon.

„Régóta inspiráltak engem az olimpiai játékok” – írta de Silvestro.

„Pár évvel ezelőtt kezdtem azon gondolkodni, hogyan tudnám megvalósítani ezt az álmot. Minden sportágon átrágtam magam és az autóversenyzői hátterem révén végül a bobozás lehet az, ami eljuttathat odáig. Tavaly nyáron el is döntöttem, ha el akarom érni ezt az álmot, akkor már télen bele kell vágnom. December óta nagyon elfoglalt a holtidényem, kezdek ráérezni a jeges pályán való lesiklásra, mielőtt még a motorsport-szezon ismét elstartol.”

Simona múlt vasárnap teljesítette első versenyét a svájci St. Moritzban, ahol a monobob kategóriában az ötödikként zárt.

„Mókás volt először versenyezni nem autóval” -kommentálta tűzkeresztségét.

„Van még hová fejlődnöm. Jöhetnek a tavaszi edzések!”