NASCAR: Danny Trejo indítja el a mezőnyt Fontanán

NASCAR: Danny Trejo indítja el a mezőnyt Fontanán
credit:Auto Club SpeedwayMaga Machete, azaz Danny Trejo fogja lengetni a zöld zászlót vasárnap Fontanán a NASCAR Cup Series mezőnyének.

A világhírű színész személyesen jelen volt a februári 9-ei szezonindító, bajnokságon kívüli futamán is.

„NASCAR-rajongóként nagyszerűen éreztem magam az LA Memorial Coliseumban” – idézi a 77 éves sztárt a létesítmény sajtóközleménye.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a NASCAR felkért arra, legyek a része a mennydörgésnek, amikor az autók átszáguldanak az Auto Club Speedway zászlós standja alatt.”

Az ACS egy év hiátus után tér vissza a Cup menetrendjébe és könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó szezon, amikor a kétmérföldes oválon körözhetnek.

Már huzamosabb ideje tervben van ugyanis, hogy rövid ovállá alakítják át. A munkálatokat a járványhelyzetre hivatkozva eddig halasztották, a pálya és a NASCAR szerint azonban továbbra sincs elvetve a nagy volumenű projekt.

„Sokan úgy ismerik Danny Trejót, mint az a kemény srác, akit a mozivásznon alakít” – mondta a pálya elnöke, Dave Allen.

„Ugyanakkor talán a legnagyobb eredménye az, hogy képes volt megváltozni és jó útra térni. Megtisztelő, hogy ő indítja el a vasárnapi versenyt.”

Trejo mexikói bevándorlók gyermekeként született Los Angelesben. Nehéz körülmények között nőtt fel, amit jól példáz, hogy 12 évesen már rendszeresen ivott és kemény drogokkal élt, egy esztendő múlva pedig árulni is kezdte az anyagot.

Számos, erőszakos bűncselekménybe belekeveredett, amelyek következménye 11, rács mögött töltött év lett.

A hírhedt San Quentin fegyházban tért jó útra, amiben nagy szerepet játszott a sport.

A börtönben könnyűsúlyban, majd félnehézsúlyban is boxbajnok lett, tiszta életét pedig szabadulása után is folytatni tudta.

Hiába lett belőle dollármilliomos sztár, a múltját soha nem tagadta meg.

Máig rendszeresen támogatja a fiatal drogfüggőknek kiírt programokat és rendszeresen jár elvonókra motivációs beszédet tartani.