NASCAR: Cindricé lett a pole a kicsúszásokkal teli kvalifikáción Fontanán

NASCAR: Cindricé lett a pole a kicsúszásokkal teli kvalifikáción Fontanán
credit:Team PenskeEgy héttel ezelőtt, a Daytona 500-on Austin Cindric megszerezte NASCAR Cup-karrierje legelső győzelmét, most pedig övé lett az Auto Club Speedwayen rendezendő WISE Power 400 pole-ja is.

A Team Penske #2 Next Gen Fordját vezető újonc 174.647 mph-val kaparintotta meg az első rajthelyet, időben kifejezve több, mint egy tizedet adva a Petty GMS Motorsportsnak vezető Erik Jonesnak.

A második sorból a Joe Gibbs Racing 50%-át képező Kyle Busch és Denny Hamlin indulhat, míg a harmadikat a Daniel Hemric (Kaulig Racing) – Ryan Blaney (Team Penske) páros alkotja.

A kvalifikáción, valamint az azt megelőző edzésen nem kevesebb, mint tíz egymástól független incidens történt.

Az időmérő utolsó szakaszába bejutott tíz pilóta közül négyen is kicsúsztak William Byron, Brad Keselowski, Chase Elliott és Joey Logano személyében. Utóbbi penske-snek még a falat is sikerült érintenie.

Rázós pillanatokból azonban már a csoportkörökben sem volt hiány.Christopher Bell, Bubba Wallace és Aric Almirola a gyors körén egyaránt kiforgott, míg Chris Buescher, Kevin Harvick és Ross Chastain az edzésen vesztette el uralmát járműve felett.

Utóbbi két pilóta autója ráadásul olyannyira megsérült, hogy az időmérőn nem is tudtak részt venni.

Később egyikük sem állt a média rendelkezésére.

A Trackhouse Racing szóvivője annyit közölt, hogy Chastaint kissé megviselte a baleset, de a vasárnapi versenyre teljes mértékben készen fog állni a tartalékgéppel.

A kvalifikációról hiányzott még a 23XI Racinges Kurt Busch, miután a 45-ös Toyotája háromszor is megbukott a technikai ellenőrzésen.