„Mégis, mit képzelt?” Sato berágott a figyelmetlen Grosjeanra

“Mégis, mit képzelt?” Sato berágott a figyelmetlen Grosjeanra
“Mégis, mit képzelt?” Sato berágott a figyelmetlen GrosjeanraBizarr jelenet zajlott le az IndyCar St. Petersburg-i szezonnyitójának második edzésén.

Az Andretti Autosportot szolgáló Romain Grosjean ugyanis konkrétan belefutott és felöklelte a Dale Coyne Racing Takuma Sato által vezetett, 51-es Dallara-Hondáját. Azt az autót, ami ironikus módon pont a francia tavalyi munkaeszköze volt.

Érthető módon a japán veterán nem volt lenyűgözve francia kollégája manőverétől, aki egyébként megnyerte a pénteki gyakorlást, emellett pedig a rajongók kinevezték az IndyCar legnépszerűbb pilótájának is.

„Ez egy szégyen” – nyilatkozta Sato az edzés után az NBC-nek, hozzátéve, hogy úgy látta, Grosjean korábban már Helio Castronevesszel is ütközött.

„Mindenki próbált helyet csinálni magának. Lassítottunk, nekem is muszáj volt fékeznem a 9-es kanyarban. Mégis, mit képzelt? Figyelmetlen volt, fogalmam sincs, hogy mire gondolhatott. Tisztán látnia kellett az autókat maga előtt. Ez csak egy edzés, semmi értelme nincs az ilyesminek. Nekem még a piros abroncs sem volt feltéve.”

A balesetekkel tarkított gyakorlást Scott McLaughlin zárta az élen, méghozzá 1 perc alatti idővel.