IndyCar: McLaughlin az élen, egymás után törtek az autók a második edzésen

IndyCar: McLaughlin az élen, egymás után törtek az autók a második edzésenScott McLaughlin produkálta a legjobb időt a Grand Prix of St. Petersburg piros zászlókkal tarkított, második edzésén.

A Team Penske másodéves pilótája 59.7342 másodperces körével elsőként – és eddig egyedüliként – tudott 1 perc alá menni.

Másodikként, de már 0.3509 mp-es lemaradásban az Andretti Autosportot szolgáló Colton Herta zárt, míg a harmadik pozícióban a Simon Pagenaud fejezte be a gyakorlást a Meyer Shank Racing színeiben, mindössze 2 tízezrdednyi hátrányban amerikai kollégájához képest.

A top 5-ből várhatja a kvalifikációt Alexander Rossi (Andretti Autosport) és Will Power (Team Penske) is.

A pénteki nappal ellentétben ma már jóval eseménydúsabban alakult a 45 perces edzés.

Először az RLL Racingnek vezető Jack Harvey csapta falnak a #45 Dallara-Hondáját a 9-es kanyarban, majd ezt követte az edzés legabszurdabb jelenete.

Andrettiék 28-as autóját vezető Romain Grosjean – aki tegnap még a tabella élén zárt – nemes egyszerűséggel hátulról megtorpedózta a Dale Coyne Racing-es Takuma Satót.

Ironikus módon a japán veterán pontosan azt az 51-es gépet vezeti, amelyben a francia tavaly debütált.

A baleseteknek itt még nem volt végük.

A Chip Ganassi Racing sem úszta meg problémák nélkül, miután Jimmie Johnson a 8-as, nem sokkal később pedig a regnáló bajnok Alex Palou a 9-es kanyarban csapta falnak munkaeszközét.

Érdekesség, hogy minden incidensben Honda-motoros autók voltak érintettek.

Személyi sérülés szerencsére egyetlen esetben sem történt.