IndyCar: Grosjean a zászlójelzések hiányát tette felelőssé a Satóval történt balesetéért

IndyCar: Grosjean a zászlójelzések hiányát tette felelőssé a Satóval történt balesetéért
credit: Penske Entertainment/Chris JonesA Grand Prix of St. Petersburg második edzésének leglátványosabb jelenetét Romain Grosjean szolgáltatta, miután konkrétan beleszállt Takuma Sato autójába.

A Dale Coyne Racing japán versenyzője – aki pont azt az 51-es Dallara-Hondát vezeti, amelyben a francia tavaly debütált – többekkel egyetemben szándékosan lassított, hogy megfelelő távolság alakuljon ki előttük a következő gyors körre készülve.

Grosjean ekkor torpedózta meg hátulról teljes gázzal.

Sato felelőtlennek nevezte kollégáját, mondván látnia kellett volna az előtte lévőket.

Az Andretti Autosport pilótája a történtek után nem reagált egyből, az időmérőt követően viszont már nem tudta elkerülni az esetre vonatkozó kérdéseket.

Grosjean nem tartotta magát hibásnak.

„A sportbírók jobb munkát végezhettek volna. Nem volt zászlózás a pályán, szerintem pedig valahogyan jelezni kellett volna, hogy azok az autók lassítanak. A 9-es kanyarból kijövet nem lehetett látni azt, hogy vannak ott négyen is. Tudtam, egy autó halad balra, egy pedig jobbra, de ennyi. Több információval nem rendelkeztem, fogalmam sem volt arról, hogy pont előttem is lesz egy. Szerintem nem lenne szabad ennyire lassan menni az ideális íven, ilyenkor le kellene húzódni.”

A baleset során Grosjean kisebb zúzódásokat szenvedett, ezért bekötött kézzel volt kénytelen részt venni a kvalifikáción.

Ez viszont egyáltalán nem hátráltatta, hiszen bejutott a pole-ról döntő Fast Sixbe, ahol végül az ötödik rajthelyet szerezte meg.

Később elárulta, márbeszélt Satóval:

„Egyetértettünk abban, hogy nem értünk egyet.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>McLaughliné a pole, megdőlt a pályacsúcs St. Petersburgben