IndyCar: Grosjean nyitott az élen St. Petersburgben

IndyCar: Grosjean nyitott az élen St. Petersburgben
credit:Penske Entertainment/James BlackAz Andretti Autosport új szerzeménye, Romain Grosjean bizonyult a leggyorsabbnak az IndyCar szezonnyitó, St. Petersburg-i hétvégéjének első edzésen.

A francia – akit a széria globális piackutatása során a legnépszerűbb pilótának választottak – 1:01.0525-ös körével repítette az élre a 28-as számú Dallara-Hondát.

Másodikként a floridai utcai pálya legutóbbi győztese, Colton Herta zárt szintén Andrettiék színeiben 0.1042 másodperccel lemaradva csapattársa mögött.

A harmadik időt a Team Penske veteránja, Will Power produkálta 1:01.2282-vel, de befért még a top 5-be a Meyer Shank Racinget szolgáló Simon Pagenaud, valamint az RLL Racinges Graham Rahal is.

A mezőny hat újonca közül a legmagasabban a Dale Coyne Racinggel bemutatkozó David Malukas végzett, aki a tizedikként fejezte be a 45 perces gyakorlást.

Az edzés során csak egyszer volt szükség piros zászlóra, miután a Chip Ganassi Racinggel idén már teljes szezont futó Jimmie Johnson kicsúszott a 10-es kanyarban.

Külön kiemelendő, hogy a 26 fős mezőnyből 21-en végeztek 1 másodpercen belül.