NASCAR kerék-gate: A Team Penske és az RFK Racing is megúszta büntetés nélkül

NASCAR kerék-gate: A Team Penske és az RFK Racing is megúszta büntetés nélkül
credit:NASCARA NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy egyetlen érintett csapat sem kap büntetést a Cup Seriest közel egy hete lázban tartó ügyben.

A Team Penske és az RFK Racing kerekeit múlt pénteken foglalták le a Daytona International Speedwayen, miután kiderült, hogy módosításokat hajtottak végre rajtuk.

Az ilyen jellegű beavatkozásokat a NASCAR idén már minden eddiginél szigorúbban veszi, akár extrém – pl. a playoffból kizárással járó – szankciókat kilátásba helyezve.

Bár a két gárda egyaránt állította, hogy a változtatás pusztán biztonsági jellegű és nincs hatással a teljesítményre, a kritikus hangok szerint azonban ez nem teljesen igaz, mondván általa könnyebbé, ezáltal gyorsabbá válhat a kerékcsere.

Végül azonban a szervezet a vizsgált alakulatoknak adott igazat.

„Ezen a héten a NASCAR találkozott a Next Gen beszállítóival és több csapattal is, hogy megvitassa a kerék specifikációját” – áll a hivatalos közleményben.

„A megbeszélést követően a NASCAR kisebb módosításokat hajtott végre, hogy növelje a csap- és vezetőfuratok felső határát [a soron következő futamnak otthont adó] Fontanára. A hétvégi verseny után közösen újra kiértékeljük a tapasztaltakat és meghatározzuk, milyen úton haladunk tovább.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy