NASCAR: Felnyársalta ellenfele autóját a horrorbukást szenvedő Snider Chevyjének lengőkarja

NASCAR: Felnyársalta ellenfele autóját a horrorbukást szenvedő Snider Chevyjének lengőkarja
credit:NASCARÚjabb, hátborzongató információk láttak napvilágot az Xfinity Series múlt szombati, daytonai balesete kapcsán.

Mint arról az USAracing beszámolt, a NASCAR nemzeti másodosztályát képező széria szezonnyitójának utolsó körében Myatt Snider ütközött egyik ellenfelével, aminek hatására a pálya külső falának csapódott. Innen gellert kapva a levegőbe emelkedett, majd elkapta a kerítéspóznát.

A hajmeresztő jelenetsort a Jordan Anderson Racinget szolgáló, 27 éves pilóta enyhébb lábsérülésekkel megúszta.

Később a mélyen vallásos Snider maga számolt be arról, hogy csak az ülésben és a vezető oldali ajtón nem keletkezett kár, amelynek belső részére egyébként egy bibiliai idézet volt kiragasztva.

A baleset azonban nem csak őt tette ki közvetlen életveszélynek.

A 31-es Chevyből kiszakadó motor eltalálta a B. J. McLeod Motorsports-os Matt Mills 5-ös számú autóját, az első felfüggesztés egy darabját pedig Denny Hamlin lakóbuszába ékelődve találták meg, ami a kerítésen kívül kialakított parkolóban állt.

Az érintett terület tartózkodó embereket – köztük Michael Jordannel és Bubba Wallace-szal – konkrétan beterítette a törmelékfelhő, de csodával határos módon senkinek sem esett baja.

Pár nappal később azonban kiderült, hogy a verseny mezőnyének egy másik tagjának is hajszálon múlt az élete.

Az MBM Motorsportsnak vezető JJ Yeley autójának hátulját ugyanis Snider gépének lengőkarja lándzsaként szúrta át.

A 45 éves veterán szintén hálát adhat az égieknek, mivel a képeket elnézve akár úgy is járhatott volna, mint hét évvel ezelőtt James Hinchcliffe Indianapolisban.

A kanadai pilóta a 2015-ös Indy 500 egyik edzésén olyan szerencsétlenül csapódott a falnak, hogy autójának felfüggesztése átdöfte a cockpitet, életveszélyes sérüléseket okozva.