NASCAR: Két dolog maradt ép az autón – Igazi csoda, hogy Myatt Snider túlélte a horrorbukást

NASCAR: Két dolog maradt ép az autón – Igazi csoda, hogy Myatt Snider túlélte a horrorbukást
credit:Myatt Snider/TwitterGyakorlatilag felért egy csodával, hogy Myatt Snider kisebb lábsérülésekkel megúszta a NASCAR Xfinity Series szombati, daytonai balesetét.

A nemzeti másodosztály szezonnyitójának utolsó körében a Jordan Anderson Racinget szolgáló versenyző épp a top 5-ért harcolt, amikor hátulról meglökte az az Our Motorsports-os Anthony Alfredo.

Ennek következtében Snider orral a pálya belső falának csapódott, onnan a levegőbe emelkedve elkapta a kerítéspóznát, majd egy szaltó után visszazuhant az aszfaltra.

Hihetetlen módon a 27 éves pilóta önerőből szállt ki a roncsból.

A 31-es számú Chevy totálkárosra tört.

A motor teljes egészében kiszakadt, az első felfüggesztés egy darabját Denny Hamlin kerítésen túl parkoló lakóbuszába ékelődve találták meg és csak a szerencsén múlt, hogy az ott tartózkodó embereket – köztük Michael Jordannel – nem találták el a szerteszét záporozó törmelékek.

Snider később felfedte, hogy az autón mindössze két helyen nem keletkezett kár: a vezető oldali ajtón, valamint az ülésen.

„A nagyember odafent biztonságban tartott” – írta Twitterén a pilóta.

„Imádkoztam ezért öt körrel a vége előtt. Ő pedig tudta.”

Myatt édesapja, az NBC riporeterként ismert Marty Snider elárulta, hogy fia cockpitjében Ézsaiás próféta könyvének ezen sora is helyet kapott:

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Az idézet pontosan a bal oldalon lévő ajtó belső részére volt kiragasztva.