NASCAR: Még a motor is kiszakadt a Daytonán horrorbalesetet szenvedett autóból

NASCAR: Még a motor is kiszakadt a Daytonán horrorbalesetet szenvedett autóbólBorzalmas bukással zárult a NASCAR Xfinity Series szombati szezonnyitó futama a Daytona International Speedwayen.

A legutolsó körben lezajlott helyezkedés során a top 5-ért harcoló Myatt Snidert hátulról meglökte az Our Motorsports-os Anthony Alfredo, aminek hatására előbbi pilóta orral a pálya belső fala felé fordult, majd onnan gellert kapva a levegőbe emelkedett.

A Jordan Anderson Racing versenyzőjének 31-es számú Chevyje elkapta a kerítéspóznát, majd egy szaltó után visszacsapódott az aszfaltra.

A baleset akkora erejű volt, hogy többek között még a motor is kiszakadt az autóból.

Csodával határos módon a 27 éves észak-karolinai önerőből szállt ki totálkárossá lett járművéből.

A pálya orvosi központjában elvégzett, kötelező ellenőrzés után Snidert útjára bocsátották. Ezt követően azonban úgy nyilatkozott, hogy a jövő hét során még további vizsgálat vár rá, mivel eléggé fájlalja a bal lábát.

A láncreakcióban érintett többi pilóta teljesen sértetlen maradt.
Nem ez volt az egyetlen komoly bukás a versenyen.

A harmadik szakasz féltávjánál CJ McLaughlin #38 Fordja túlkormányzottá vált. Az RSS Racinges megpróbált korrigálni, de végül visszacsúszott a pályára és magával rántott még nyolc további autót.

Szerencsére ebben az esetben is csak anyagi kárt könyvelhettek el a csapatok.

Boldog pillanatok is akadtak azért a nemzeti másodosztály 2022-es idényét megnyitott viadalon.

A győzelmet a Richard Childress Racing színeiben legelső bevétését teljesített Austin Hill szerezte meg, aki ráadásul most először látogathatott el ezen széria victory lane-jére.

Másodikként AJ Allmendingert érte a kockás zászló a Kaulig Racing színeiben, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét a JR Motorsports-os Noah Gragson kaparintotta meg.
A verseny végeredménye: