NASCAR-horrorbukás: Csak a mázlin múlt, hogy Michael Jordant nem találták el a törmelékek

NASCAR-horrorbukás: Kis híján Michael Jordant is eltalálták a törmelékekTestközelből élhette át Michael Jordan a NASCAR Xfinity Series daytonai szezonnyitójának végén történt brutális balesetet.

A kosaras-legenda, egyben a Cup Seriesben érdekelt 23XI Racing társtulajdonosa versenyzőjével, Bubba Wallace-szal, valamint még néhány további emberével együtt ácsorgott a kerítéstől nem messze, a lakóbuszok számára kialakított területen.

Nem sejthették azonban, hogy ez a verseny a vártnál jóval nagyobb izgalmakat szolgáltat számukra.

Az utolsó körben lezajlott helyezkedés során a top 5-ös pozícióért küzdő Myatt Snidert hátulról érintette Anthony Alfredo, aminek hatására a 27 éves pilóta a pálya belső falának vágódott, majd onnan konkrétan a levegőbe repülve telibe kapta a kerítést.

A baleset következtében többek között még a motor is teljes egészében kiszakadt a Jordan Anderson Racing (ehhez a gárdához nincs köze a hatszoros NBA-bajnoknak) 31-es számú Chevyjéből.

A törmelékek széles sugarú körben záporoztak a kerítésen túlra is és csak a mázlin múlt, hogy Wallace-ékat nem találta el semmi.

Néhány felvételen konkrétan azt is látni lehetett, amint Jordan a becsapódás pillanatában feltartott kezekkel menekül (lásd. nyitókép).

Hasonlóképpen óriási szerencséje volt Snidernek is, aki önerőből hagyta el totálkáros járművét.

Az észak-karolinai mindössze csak a bal lábát fájlalta, ami miatt az elkövetkezendő napokban további vizsgálatok várnak rá. Reményei szerint viszont ott lehet a jövő heti, fontanai fordulón.

Később Twitterén köszönetet mondott az autóját építő embereknek, valamint Istennek is.

Snider hozzátette, hogy csodával határos módon csak a vezető oldali ajtó és az ülése maradt sértetlen.

A versenyt közvetített FOX-csatorna egyik vendég-szakértője pont a 23XI Racing másik tulajdonosa- egyben a Joe Gibbs Racing pilótája -, Denny Hamlin volt.

„Érte törmelék azt a területet, ahol ők voltak” – erősítette meg a háromszoros Daytona 500 győztes veterán.

„Michael már csütörtök óta itt van Daytonán, hatalmas rajongója a sportnak. Imádja nézni ezeket a futamokat. A hangok és maga a baleset egyszerűen őrület volt azon a területen.”

Wallace egyébként lelkes amatőr fotósként rendszeresen készít képeket a NASCAR alacsonyabban rangsorolt bajnokságainak futamain. A gépe most is vele volt, amellyel lekapta a megrongálódott kerítést.

Hamlin szintén előrukkolt egy felvétellel, amin Snider gépének első felfüggesztése látható, beékelődve a lakóbuszába.

Az elmúlt kilenc év leforgása alatt két olyan baleset is történt a NASCAR-ban, ahol törmelékek okoztak komoly problémákat.

A Cup 2015-ös, nyári daytonai futamán öt rajongó szenvedett könnyebb sérüléseket a nagyot bukó Austin Dillon autójáról leváló darabok miatt.

Két évvel korábban, a Nationwide Series (a mai Xfintiy) szezonnyitó, ugyanezen a pályán tartott versenyen Kyle Larson szántotta le a kerítést.

Ennek következtében összesen harminchárom néző sérült meg.

Tizennégyen kórházi ellátásra szorultak, közülük három – beleértve egy gyerek – napokon át kritikus állapotban küzdött az életéért. Szerencsére végül mindannyian felépültek.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Még a motor is kiszakadt a Daytonán horrorbalesetet szenvedett autóból

>>>>>Lassított felvételen Myatt Snider hajmeresztő bukása (VIDEÓ)

>>>>>“Véres, sikoltozó emberek mindenhol” – A NASCAR 2013-as katasztrófája