NASCAR: Villeneuve bravúrja révén az utolsó pillanatban lett főszponzora a Team Hezebergnek

NASCAR: Villeneuve bravúrja révén az utolsó pillanatban lett főszponzora a Team Hezebergnek
credit:NASCARJacques Villeneuve rögtön az egyautós kvalifikáción bebiztosította helyét a 64. Daytona 500 mezőnyében.

Ezzel nem csak a kanadai veterán vehet részt életében először a legendás versenyen, de egyben csapata, a Team Hezegerg is, amely egyenesen a NASCAR Cup-debütálását ejtheti meg vasárnap.

A Toine Hezemans, Ernst Berg és Josh Reaume tulajdonában álló gárda egyelőre nincs túl eleresztve a támogatók terén.

Villeneuve időmérős sikere azonban rájuk irányította a figyelmet, aminek köszönhetően alig két nappal az ötszáz mérföldes futam egyenesen főszponzorra tettek szert.

Az autómosókat üzemeltető Woodie’s Wash Shack alapítója, Don Phillips ezen a héten szintén Daytonában tartózkodott egy teljesen más jellegű üzlet kapcsán.

Az üzletember épp azon dolgozott, hogy felvásárolja a néhai country-sztár és NASCAR-pilóta Marty Robbins 1969-es Daytona Chargerjét, amikor tudomást szerzett Villeneuve bravúrjáról.

Ezzel egy nagyon régi álmom vált valóra” – idézi Phillipset a csapat sajtóközleménye.

„Imádom a NASCAR-t és az IndyCart is. Már jelen voltunk szponzorként a GP of St. Petersburgön. Rendkívül különleges dolog számunkra, hogy részesei lehetünk annak a fantasztikus sztorinak, amit a Daytona 500-ra egy pici gárdával kvalifikált, 50 éves Jacques tudhat magáénak. Nagyszerű a Woodie’s tekintetében is, hogy megjelenünk ezen a versenyen. Ami viszont engem illet, nekem a sportban való szerepvállalás arról szól, hogy támogatni az emberek álmait, függetlenül attól, hogy 5, vagy 50 esztendős.”