NASCAR: Keselowski nyerte az első duelt, Floyd Mayweatherék bejutottak a Daytona 500-ra

NASCAR: Keselowski nyerte az első duelt, Floyd Mayweatherék bejutottak a Daytona 500-ra
credit:Team PenskeBár csak egy kvalifikációs futamról volt szó, Brad Keselowski mégis szinte úgy ünnepelte a Daytona 500 első duelén aratott győzelmét, mintha az már maga a nagy verseny lett volna.

A 38 éves amerikai öröme érthető volt, hiszen most először látogathatott el a victory lane-re az RFK Racing színeiben, amely gárdának idéntől már nem csak az új pilótája, de egyben társtulajdonosa is.

Ironikus módon a második és harmadik pozíciókban Austin Cindric és Ryan Blaney személyében pontosan azon Team Penske versenyzői végeztek, amelyet Keselowski 2011-től egészen a tavalyi év végéig, megszakítás nélkül szolgált.

A top 5 sorrendjét a két Chase, név szerint Briscoe és Elliott tett teljessé.

A szerdai, egykörös időmérőn a Daytona 500 pole-t már bebiztosított Kyle Larson a hetedik lett.

Az incidens nélkül, végig zöld jelzés alatt lezajlott, 150 mérföldes kvalifikációs verseny legnagyobb izgalmát az jelentette, hogy a charter nélküliek közül kinek sikerül bejutni a vasárnapi viadal mezőnyébe.

Az első duelben a Floyd Mayweather által alapított The Money Team Racing #50 Chevyjét vezető Kaz Grala, valamint az MBM Motorsports-os JJ Yeley csapott össze.

Kettejük harcát végül Grala nyerte, még annak ellenére is, hogy büntetést kapott, miután a pitből kifelé jövet túllépte az előírt sebességhatárt.

A 23 éves versenyző a 18.-ként ért célba, közvetlenül Yeley előtt.

Ennek köszönhetően Mayweatherék a Daytona 500-on megejthetik NASCAR-debütálásukat.

Jelen duel végeredménye a rajtrács belső sorát határozta meg (tehát Keselowski a harmadik, Cindric az ötödik, Blaney a hetedik stb.) helyről indulhat majd.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Nagy balesettel ért véget a Daytona 500 második kvalifikációs futama