Marco Andretti a 250. IndyCar-rajtjára készülhet az Indianapolis 500-on

Marco Andretti a 250. IndyCar-rajtjára készülhet az Indianapolis 500-on
credit:Andretti AutosportVégre hivatalossá vált, hogy Marco Andretti idén is ott lesz az Indianapolis 500 nevezési listáján.

Az amerikai versenyző ráadásul jubilálni fog, lévén a legendás viadal pályafutása 250. IndyCar-bevetése is lesz egyben.

A 34 éves pennysilvaniai az Andretti Autosport KULR Technology Group által szponzorált, 98-as Dallara-Hondájával iramodhat neki a karrrieje 17. Indy 500-ának.

A hír nem hat a meglepetés erejével, lévén Marco már januárban arra kérte követői Twitteren, hogy küldjenek neki a karrierje szempontjából emlékezetes fotókat, amelyeket feltehet a Május Hónapban használandó sisakjára.Andretti 2006-ban debütált az amerikai open-wheel csúcsán, rögtön első évében pedig nagy esélye volt arra, hogy megnyerje az ötszáz mérföldes versenyt. A befutó pillanatában azonban alulmaradt a Team Penske-s Sam Hornish Jr.-ral szemben.

Eddigi 249 futama során Andretti két győzelmet aratott.

2020 végén befejezte teljes szezonos IndyCar-karrierjét.Tavaly már csak az Indy 500 erejéig tért vissza a mezőnybe, a Tony Stewart nevével fémjelzett SRX Seriesben azonban állandó pilóta volt, a Slinger Speedwayen pedig elsőként zárt. Ez a siker a legelső győzelme lett az IndyCar 2011-es, sonomai futama óta.

Andretti eddig tizenhatszor rajtolt el az 500-on. Legjobb eredményének pedig a 2006-os második helye számít, míg 2020-ban a pole-ból indulhatott.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy