IndyCar: A versenyzők nem vehetnek részt a sebringi 12 óráson

Döntött az IndyCar: A versenyzők nem vehetnek részt a sebringi 12 óráson
credit:Penske Entertainment/Chris JonesMárcius közepén, egyazon hétvégén kerül megrendezésre az IMSA WeatherTech Sports Car Championship híres, sebringi 12 órás versenye, valamint az IndyCar Texas Motor Speedwayre kiírt Xpel 375-e.

Utóbbi bajnokságban több olyan pilóta akad, akik a sportautózás világában is érdekeltek.

Erre reagálva az IndyCar korábban úgy határozott, rugalmasan kezeli saját futamának időtervét annak érdekében, hogy a szóban forgó versenyzők mindkét fordulón indulni tudjanak.

Az eredeti tervek szerint a TMS-en zajló edzést péntekre datálták, a kvalifikációt és magát a futamot pedig vasárnapra. Ennek révén minden probléma elhárult volna a sebringi megmérettetésen való részvétel elől.

A Chip Ganassi Racing mind a négy teljes szezonos embere – Alex Palou, Scott Dixon, Marcus Ericsson, Jimmie Johsnon – vezetett a január végén lebonyolított Daytona 24-en és komolyan tervben volt, hogy a félnapos, floridai fordulón is volán mögé pattannak.

A csapat azonban úgy határozott, mégsem engedi el őket, mivel attól tartanak, hogy egy váratlan körülmény miatt nem tudnak visszaérni Texasba.

A RACER információi szerint a CGR visszatáncolását követően az IndyCar is tett egy 180 fokos fordulatot és inkább a hagyományos menetrendet követik.

Az ok, hogy így már csak két pilóta lenne érintett a duplázásban, ami túl kevés ahhoz, hogy egy teljes versenyhétvégét átalakítsanak miattuk.

Ennek következtében nem teljesíthet kettős műszakot az AJ Foyt Racing újonca, egyben az IMSA-ban a Vasser Sullivant erősítő Kyle Kirkwood, továbbá a mindkét kategóriában a Meyer Shank Racinget szolgáló – és az imént említett daytonai 24 órást megnyert – Helio Castroneves sem.