A HMS nem csak Larson Indy 500-ára, de NASCAR-on kívüli szériákban való csapatindításra is nyitott

A HMS nem csak Larson Indy 500-ára, de NASCAR-on kívüli szériákban való csapatindításra is nyitott
credit:Penske EntertainmentHónapok óta a levegőben lóg Kyle Larson esetleges Indianapolis 500 debütálása.

A NASCAR Cup regnáló bajnoka az amerikai motorsport egyik legsokoldalúbb versenyzőjének számít, akinek statisztikáiban a stock-car mellett számos győzelem szerepel a late modelektől kezdve a midgeteken át egészen a sprint carokig.

A 29 éves kaliforniai nem rejti véka alá, hogy egyszer boldogan kipróbálná magát az Indy 500 mezőnyében is, de csak olyan csapattal, amellyel reális esélye nyílna a Borg-Warner Trófeára.

“Szívesen versenyeznék egyszer az Indy 500-on, de csak akkor, ha a megfelelő lehetőség kínálkozik és az autóval képes lennék az első helyért harcolni egy olyan csapat színeiben, amelynek győzelmek terén már történelme van a Speedwayen” – nyilatkozta még tavaly augusztusban a CBS-nek.

“Még soha nem vezettem IndyCar-gépet, minden valószínűség szerint teljesen különbözik azoktól, amikkel eddig tapasztalatot szereztem. Szerintem sok időbe és erőfeszítésbe telne, hogy igazán komfortosan érezzem magam. Nem akarok egyszerűen csak azért odamenni, hogy elmondhassam magamról, részt vettem az Indy 500-on. Mindent összevetve viszont igen, totálisan belevágnék.”

A részvételt nehezíti, hogy ehhez be kellene vállalni a nagy duplázást.

Eddig összesen négy versenyző vágott neki az egyazon napon, néhány óra különbséggel rendezett Indy 500-nak és Coca-Cola 600-nak: John Andretti (1994), Davy Jones (1995), Robby Gordon (1997, 2000, 2002, 2003, 2004), Tony Stewart (1999, 2001) és Kurt Busch (2014). Közülük egyedül csak huszonegy évvel ezelőtt, Stewartnak sikerült teljesítenie a komplett, 1100 mérföldes távot. Smoke akkor az Indyt a hatodik, a Coke 600-at pedig a harmadikként zárta.A legnagyobb probléma a dupla műszakkal az, hogy ha az Indianapolis 500 elhúzódna, akkor komolyan fennáll a veszély arra, hogy a versenyző nem ér oda időben a charlotte-i Cup-futamra.

Egy biztos, Larson debütálását többek között olyan nevek támogatják, mint Mario Andretti, Roger Penske és akik ebben a kérdésben számára a legfontosabbak: Rick Hendrick és Jeff Gordon.

Utóbbi négyszeres Cup-bajnok, egyben a Hendrick Motorsports január elsején kinevezett alelnöke megerősítette, terítéken van Larson majdani Indy 500-as projektje.

“Idén még nem valószínű, de a későbbiekben teljesen nyitottak vagyunk rá” – idézi Gordont a Sports Buseiness Daily.

“Ugyanakkor szeretnénk szervezeti szinten megvitatni, hogy miként lenne ennek a leginkább értelme. Ez a prioritás. Ha nekivág az Indy 500-nak, akkor támogatni fogjuk és izgatottak leszünk, mivel úgy véljük, jól teljesíthet.”

Gordon elárulta továbbá, hogy a HMS komolyan fontolgatja portfóliójának kiterjesztését a sportág más bajnokságaira is, részletekbe viszont nem bocsátkozott.

“A NASCAR az alapvető számunkra és imádjuk. Ezzel párhuzamosan viszont az autókat is szeretjük egy olyan vállalatként, ami a versenyzésen alapul. Ha megfelelő lehetőség adódik arra, hogy belevágjunk valamibe a General Motors-szal a NASCAR mellett, akkor teljes mértékben nyitottan állunk hozzá”

A HMS jelenleg az IMSA WeatherTech Sports Car Championshipben van jelen, ahol az Action Expresszel közösen nevezik a 48-as számú, Ally által szponzorált Cadillac DPi-V.R-t.Ezen autó egyik versenyzője nem más, mint a jelenleg már az IndyCarban vezető Jimmie Johnson, aki mind a hét Cup bajnoki címét Hendrickék színeiben gyűjtötte be.

A HMS a NASCAR-ban a Chevrolet égisze alatt versenyez, amely márka egyben az IndyCar egyik motorszállítója is.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy