Közlekedési balesetben elhunyt a kétszeres USAC-bajnok Kevin Olson

Közlekedési balesetben elhunyt a kétszeres USAC-bajnok Kevin Olson
credit:USACMinden haláleset tragikus, a sors azonban képes arra, hogy a körülményeket tekintve még morbidabbá tegye valaki távozását.

Vannak emberek, akik még az átlagpolgárok számára szürke hétköznapokat is a határokat feszegetve élik meg, miközben olyan hivatást űznek, amelynek gyakorlása során a Kaszás minden másodpercben ott fényesíti borotvaéles munkaeszközét.

Ezek a rendkívül bátor, elhivatott férfiak és nők azonban a vállalt kockázat maximális tudatában mégis apait-anyait beleadnak szenvedélyükbe, amivel csodálatot váltanak kis az “egyszerű földi halandókból”. Minden nap farkasszemet néznek a halállal, de semmi pénzért sem cserélnének mással.

Éppen emiatt olyannyira hátborzongató, amikor egy ilyen, rendkívüli veszélyekkel teli foglalkozást önként és boldogan választó embert végül egy, csúnyán fogalmazva „átlagos” esemény ragad el erről a világról.

Szomorú módon ez pontosan igaz Kevin Olsonra.

Az ötszörös Badger Midget Auto Racing Association és kétszeres USAC National Midget bajnok – akit egyaránt beválasztottak a szakág, valamint maga a USAC szervezet hírességeinek csarnokába – világéletében a sebességet hajszolta és soha nem rettent meg a legkeményebb manőverektől sem a vágyott győzelem érdekében.

Életét azonban 70 esztendős korában nem a szenvedélye, hanem egy közúti baleset vette el.

A helyi idő szerint péntek éjjel, a wisconsini Janesville-ben történt incidens pontos körülményei egyelőre nem ismertek.

Annyit viszont tudni, hogy vele utazott felesége, Nancy is, akinek állapota jelenleg is kritikus.

Reménykedünk benne, hogy neki sikerül megvívnia a csatát.

Mr. Olson – akit mindenki csak a ‘KO’ becenéven szólított – nyugodjon békében.