Fordulat: Hatalmas átverés lehet az LGB Coin NASCAR-szponzorációja?

Fordulat: Hatalmas átverés lehet az LGB Coin NASCAR-szponzorációja?
credit:Brandonbilt Motorsports/TwitterNéhány hete úgy tűnt, végre pont került az LGB Coin és a NASCAR közötti csörte végére.

Mint ismeretes, múlt decemberben jelentették be, hogy az anti-Biden kriptovaluta lesz a Brandonbilt Motorsports (BMS) főtámogatója a teljes, 2022-es Xfinity-szezonban.

Akkori állításuk szerint a két idényre szóló kontraktus dollárban kifejezve nyolc számjegyű.

A csapatválasztásuk nem volt véletlen, lévén a 68-as számú Chevyt pontosan az a Brandon Brown vezeti, akinek tavalyi talladegai győzelmekor megszületett a hírhedt „Let’s Go Brandon” szlogen.

A szponzorációs szerződés valódi botrány robbantott ki, miután a NASCAR először rábólintott, majd pár nappal később mégis letiltotta a digitális fizetőeszköz jelenlétét.

Végül sikerült kompromisszumot kötni, aminek értelmében az LGB Coin logója és neve nem jelenhet meg a versenyautón, valamint semmilyen, a szervezethez köthető eseményen. Brownnak viszont továbbra is személyes támogatója maradhat.

A kriptovaluta beleegyezett a feltételekbe. A 28 éves pilótának különböző rendezvényeken, kripto-konferenciákon kell reklámoznia a Coint, amiért cserébe ők finanszírozzák a BMS programját, függetlenül attól, hogy nem lehetnek rajta az autón.

Ez nem kis megnyugvást hozott a gárdának, lévén egyetlen szponzoruk sem maradt rajtuk kívül. A cégek túlnyomó része nem akarja őket pénzelni, mivel a nevük teljesen összemosódott a Biden-ellenes szlogennel, azon támogatóikkal pedig, akik hajlandóak lettek volna maradni mellettük, valamilyen oknál fogva ők maguk szakították meg az együttműködést.

Jelen állás szerint viszont nagy esély van arra, hogy utóbbi döntésüket ezerszer meg fogják bánni.

Egyre inkább úgy tűnik ugyanis, hogy az LGB Coin totálisan elértéktelenedett.

A Daily Beast riportja szerint az elmúlt szűk egy hónap során 99.5%-ot zuhantak, aminek következtében a mintegy 330 trillió coinjuk összértéke már mindössze csak pár ezer dollárt tesz ki.

Az LGB Coin az úgynevezett mém-coinok közé tartozik, ezért a nagyobb kriptovalutákkal ellentétben sokkal érzékenyebben reagál a befektetők mozgására.

A csúcspontot január elején érte el, amikor a likviditási pool közel 6.5 millió dollárra rúgott. Ez mára már alig 10.000 dollár.

Tim Swanson kripto-szakértő szerint ennek fő oka, hogy a nagyobb invesztorok – akik pontosan tudják, mikor kell az eladás mellett dönteni – egyszerre hagyták az egyre inkább scam-gyanús hajót.

Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy valójában sosem gondolták komolyan ezt a projektet és Brownék mellé is csak azért álltak be, hogy az így generált médiafigyelemmel még több gyanútlan magánszemélyt rántsanak be a csalásba.

Az LGB Coin utoljára január 28-án hallatott magáról, amikor is a közösségi médiában bejelentették, hogy teljes egészében rebrandelik az – ahogyan ők hívják – „a Let’s Go Brandon és a Brandon Brown Racing hivatalos kriptovalutáját”, majd ajándék-coinokat (airdrop) fognak adni a már meglévő birtokosaiknak.

A digitális pénzekre szakosodott jogász, David Silver azonban szkeptikus:

„A szabad piac máris kimondta, hogy ennek a coinnak nincs értéke. A szimpla márkaváltás és újrapróbálkozás nem más, mint egy második kísérlet arra, hogy meggyőzzék az embereket a coin értékéről, ami viszont nem is létezik.”