NASCAR: Dale Jr. szerint az új autónál tapasztalt műszaki hibák jót tesznek a sportnak

NASCAR: Dale Jr. szerint az új autónál tapasztalt műszaki hibák jót tesznek a sportnakMúlt vasárnap hatalmas sikerrel lezajlott a NASCAR Cup Series szezonindító Busch Light Clash-e.

Az LA Coliseum ideiglenes oválján kialakított, bajnokságon kívüli versenyt Joey Logano nyerte, több kollégája azonban idő előtt búcsúzni kényszerült változatos műszaki hibák miatt.

Nyilvánvaló, hogy a vadonatúj Next Gen gépeknek még megvannak a maguk gyermekbetegségei, ez pedig, a Daytona 500 előtt nem biztos, hogy jó előjelnek számít.

Pláne, ha hozzátesszük a súlyos autó- és alkatrészhiányt, ami miatt még a legendás futam egyik tradíciójával is szakítani kellett.

Dale Earnhardt Jr. szerint azonban a Next Geneknél tapasztalt technikai problémák nem feltétlenül negatív előjelűek.

„Televíziós szakértőként és rajongóként egyaránt úgy vélem, jó dolog, ha az autó sebezhető és az elemek megadhatják magukat még a verseny vége előtt” – mondta podcastjében, a Dale Jr. Downloadban a kétszeres Daytona 500-győztes.

„Nem azt mondom, hogy mindenkinek muszáj kardántengelyt törnie, nincs szükség arra, hogy folyamatosan csődöt mondjanak az elemek. Az viszont, hogy benne van a futamokban annak a lehetősége, hogy valami tönkre megy már régen kiveszett a sportból. A meghibásodás esélyével járó feszültség viszont szurkolói szempontból megfűszerezi a dolgokat, extra izgalmat nyújt, ami pozitív.”

MInden bizonnyal maguk a csapatok nem értenek egyet Juniorral, aki azonban abban is biztos, hogy nem lesznek maradandóak a problémák.

„A gyártókra pokolian nagy felelősség nehezedik, hogy olyan elemekkel álljanak elő, amelyeket a szériában mindenkinek használnia kell. Ha valamelyik nem működik megfelelően, akkor ki is fogják javítani.”