IndyCar: A McLaren bemutatta 2022-es autóit

IndyCar: A McLaren bemutatta 2022-es autóit
credit:Arrow McLaren SPRendhagyó prezentáció keretein belül rántotta le a leplet 2022-es IndyCar-autóinak külső dizájnjáról az Arrow McLaren SP.

A McLaren Technology Centre-ben tartott eseményen az amerikai open-wheel szériás Dallara-Chevyk mellett az idei Extreme E, valamint vadonatúj Formula-1-es versenygépeiket is a világ elé tárták.

Mindezek mellett bemutatták a Shadow Esports ezévi projektjét is.

Bennünket azonban az IndyCar-különítmény érdekelt a leginkább, amelynek életében teljesen új korszak köszönt be ebben a szezonban.

A McLaren Racing tavaly vásárolta fel az AMSP tulajdonrészének 75%-át, amivel az alakulat többségi tulajdonosaivá léptek elő.

A változás nem érintette a csapat nevét, továbbá a főhadiszállás is Indianapolisban maradt.

A gárda jogelődjét, a Sam Schmidt Motorsportsot 2001-ben alapította a korábbi IRL-versenyző Sam Schmidt azt követően, hogy egy tesztbaleset következtében nyaktól lefelé megbénult.

Partnerként 2019 végén szállt be a gárdához a McLaren, mindeddig azonban nem rendelkeztek tulajdonosi jogkörrel, “csak” anyagi és emberi erőforrásokkal támogatták a működését.

A wokingiak hatalomátvétele után egy öt szakembert magában foglaló tanács felügyeli az IndyCar-program működését, amelynek élén maga Zak Brown áll.

Schmidt, valamint a 2013 óta társtulajdonosként jegyzett Ric Peterson birtokolja a maradék 25%-ot, akik jelenleg is kiemelt szerepet töltenek be a döntéshozatali folyamatokban.

Autóik 2022-es külső megjelenése teljes összhangban áll a McLaren további, F1-es és Extreme E-s gépeivel.

Brown ennek kapcsán elmondta, a fő cél az, ha valaki ránéz egy versenyautójukra, akkor rögtön nyilvánvalóvá váljon számára, hogy az a McLaren családjának tagja.

Az eddigiekhez viszonyítva a legnagyobb változás a Rosenqvist nevéhez fűződő 7-es Dallara-Chevyn figyelhető meg.

A mélykék színt világosabb árnyalat váltotta fel, kiegészítve a feketét és persze az elmaradhatatlan papayát

O’Ward 5-ösén szintén fellelhető egy halványabb kék csík, emellett pedig nagyobb hangsúlyt kap a McLaren imént említett, ikonikus narancsos árnyalata is.