NASCAR: Topcsapattal tér vissza a Daytona 500 valaha volt legfiatalabb győztese

NASCAR: Topcsapattal tér vissza a Daytona 500 valaha volt legfiatalabb győztese
credit:Joe Gibbs RacingÖt esztendő után ismét az Xfinity Series mezőnyében méreti meg magát Trevor Bayne.

A tennessee-i versenyző a Joe Gibbs Racing 18-as számú Toyotájával teljesíthet részidős programot a nemzeti másodosztályt képező bajnokságban.

Hét fordulót tartalmazó szerződése értelmében elrajtolhat az Auto Club Speedwayen (február 26.), a Phoenix Racewayen (március 12.), a Charlotte Motor Speedwayen (május 28.), a Nashville Superspeedwayen (június 25.), a New Hampshire Motor Speedwayen (július 16.), majd ott lehet az október 15-én és 22-én esedékes Las Vegas-i, illetve homesteadi fordulókon.

Autójának főszponzora a Devotion Nutrition lesz.

„Az elmúlt három évben fogalmam sem volt arról, hogy lesz-e még valaha lehetőségem arra, hogy a győzelemért versenyezzek” – idézi a JGR sajtóközleménye Bayne-t.

„A szenvedélyem azonban sosem halványult el. Nagyon izgatott vagyok, amiért együtt dolgozhatom Jason Ratcliffel [a crew chiefje -a szerk.], valamint mindenki mással a Joe Gibbs Racingnél. Erősebben akarok visszatérni, mint valaha és a Devotion Nutrition GR Suprát eljuttatni a victory lane-re.”

A most 30 éves pilóta utoljára 2016-ban szerepelt az Xfinity Series mezőnyében. A szériában eddig összesen 152 futamot teljesített, ebből kettőt zárt győzelemmel.

2020-bam a harmadvonalbeli Truck Seriesben bukkant fel a Niece Motorsports jóvoltából, az őszi, talladegai versenyt pedig a másodikként fejezte be.

Bayne a királykategóriát képező Cup Seriesben is megfordult.

2010 és 2018 között 187 viadalon vett részt, egyetlen elsőségét pedig a 2011-es Daytona 500-on aratta.

A nagy sikert pontosan 20 évesen és 1 naposan érte el, amivel a mai napig a verseny történetének legfiatalabb győztesének mondhatja magát.