Daytonán debütál a NASCAR-ban Richard Petty unokája

Daytonán debütál a NASCAR-ban Richard Petty unokájaLegendás nagyapja előtt tisztelegve debütál a NASCAR nemzeti porondján Thad Moffitt.

A 21 éves versenyző a Reaume Brothers Racing színeiben teljesíthet részidős programot a harmadosztályú Camping World Truck Seriesben.

Első futamára február 18-án, a Daytona International Speedwayen kerül sor.

Moffitt az élő legendának számító nagyapja, Richard Petty előtt tisztelegve a 43-as számú Chevrolet Silveradót fogja vezetni, aminek főszponzora a szintén a Király nevével egybeforrt STP lesz.

A főként kenőanyagokban és motorolajokban utazó vállalat a hétszeres Cup-bajnok visszavonulásának 30. évfordulóját ünnepli, aminek révén az autó dizájnja is Petty karrierje előtt hajt fejet.

Jelen megállapodás az RBR és a GMS Racing közti technikai, valamint mérnöki partnerség kezdetét is jelenti.

A GMS egyébiránt idén debütál a Cup Seriesben is, miután tavaly decemberben felvásárolták a Richard Petty Motorsportsot.

Moffitt az elmúlt öt évben az ARCA bajnokságaiban versenyzett.

Legjobb eredményének három két harmadik hely számít 2021-ből a nemzeti szintű Menards Series mezőnyében, amelyeket a David Gilligan Racing autójával ért el a Phoenix Racewayen, majd Mid-Ohión.

Szintén tavaly a regionális Menards West bajnokságban is megkaparintott egy harmadik pozíciót, ugyancsak Phoenixen a DGR-rel.