NASCAR: Dale Jr. szerint a csapatok csalni fognak a Next Gennel

NASCAR: Dale Jr. szerint a csapatok csalni fognak a Next GennelVan egy régi mondás, miszerint aki nem csal, az nem is próbálkozik eléggé.

Tisztában van ezzel a NASCAR vezérkara is, lévén nem véletlenül helyezett kilátásba brutális büntetéseket azon Cup-csapatok számára, amelyek megkísérlik kijátszani a széria új autója kapcsán hozott szabályokat.

A Next Genek érkezésével most először minden egyes, kiemelt elemért csak egyetlen gyártó felel, amelyek paramétereit nagyon szigorú előírások közé szorítják.

Ha egy gárdát rajtakapnak azon, hogy kísérletet tesz ezen regulák megszegésére akár versenyekről való felfüggesztésre, vagy egyenesen a playoffból való kizárásra számíthat.

Dale Earnhardt Jr. szerint azonban még a kőkemény szankciók lehetősége sem fogja megijeszteni a bajnokságban szereplő gárdákat.

„Ha nem próbálsz meg rájönni arra, hogyan lehet megkerülni a szabályokat, akkor nem is jutsz előre” – mondta a NASCAR Hírességek Csarnokába a minap beiktatott kétszeres Daytona 500 győztes versenyző és csapattulajdonos saját podcastjében, a Dale Jr Downloadban.

„Az autó új, ahogyan az elemek, alkatrészek is. Mindenki tudja, hogy meg kell találnia a módot arra, hogyan szerezzen előnyt. Muszáj lesz hazárdírozni, ezzel együtt pedig vállalni a lebukás kockázatát. A NASCAR minden valószínűség szerint maximális keménységgel fog lesújtani az első srácra, vagy csapatra, amit trükközésen kapnak. Más választás viszont nincs. Az összes gárda keresi a kiskapukat, ha pedig valaki szigorúan a szabályokat akarja követni, akkor jelentős hátrányba kerülhet azokkal szemben, akik ravasz módon megkerülik azokat. Nincs más lehetőség, mint kockáztatni.”KAPCSOLÓDÓ: A playoffból is kitilthatják a trükköző NASCAR-csapatokat- Itt vannak az új szabályok!