Saját csapatot indít a NASCAR haditengerész-versenyzője

Saját csapatot indít a NASCAR haditengerész-versenyzőjeÚj alakulattal gazdagodik a NASCAR Xfinity Series mezőnye.

A nemzeti másod- és harmadosztály visszatérő versenyzője, Jesse Iwuji szövetségre lépett az NFL-legenda Emmitt Smith-tel és megalapították közös gárdájukat, amely teljes szezonosként fogja róni a köröket az Xfinity mezőnyében.

A csapat a Jesse Iwuji Motorsports nevet kapta, a 34-es számú Chevy volánja mögött pedig maga a 34 éves texasi fog helyet foglalni a szezon valamennyi futamán.

Főhadiszállásként a JD Motorsports épületét használhatják.

„Nem is létezhetne jobb együttműködés számomra a Chevrolet-vel kötött partnerségnél” – idézi a JIM sajtóközleménye Iwujit.

„Amikor eldöntöttem, hogy profi autóversenyzői karrierbe kezdek, akkor elkezdtem még több időt tölteni a Chevrolet Corvette C6 Z06-omban, ami egyébként a mai napig a tulajdonomban van. A sztori, hogy a haditengerészettől eljutottam a NASCAR-ba kulcsszerepet játszik ezen az úton. Nem csak hitelessé teszi, de egyben inspiráló is minden olyan ember számára, aki nagy célokat, álmokat kerget. Reményt ad és megmutatja, hogy az élet tényleg megjutalmazza azokat, akik elég erősek és kitartóak.”

Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészeténél korvettkapitányi rangban lévő Iwuji érdekes szereplője a NASCAR színpadának, aki eddigi élete során lényegében kimaxolta mindazt, amiről az amerikai fiúk álmodoznak.

Sikeres középiskolai focista volt, amely karrierjét a Haditengerészeti akadémián is folytatni tudta. Az egyetlen különbség, hogy itt már nem linebacker, hanem free safety pozícióban játszott. Emellett az intézmény atlétikai csapatának is tagja volt sprinterként.

Bár igazi hivatásának hazája védelmét tartja, az autósport gyerekkora óta a nagy szerelmének számít.

Eddig öt versenyt teljesített az Xfinity mezőnyében, egyéni legjobbjának pedig egy 23. hely számít a 2021-es, texasi fordulóról.

A harmadvonalbeli Truck Seriest tekintve tizenöt bevetés van mögötte. Itteni legmagasabb eredményét szintén a Texas Motor Speedwayen hozta még 2019-ben, a tizenhetedik pozíció formájában.

„Mindenekelőtt, a csapatunk nem is lehetnek izgatottabb a Chevrolet-vel kötött partnerség miatt, ami nagyon sokat jelent számunkra, miközben megvetjük a lábunkat a NASCAR-ban” – nyilattkozta Smith.

„Létfontosságú, hogy egy olyan gyártóval működjünk együtt, amely nem csak csak technológiailag van a csúcson, de egyben hisz Jesse támogatásában, továbbá azon nagyszerű férfiakban és nőkben, akik az országunkat védelmezik.”