NASCAR: Logano győzelmét hozta a Next Gen éra első versenye

NASCAR: Logano győzelmét hozta a Next Gen éra első versenye
credit:Team PenskeMagyar idő szerint hétfő hajnalban történelmi sikert aratott Joey Logano az LA Coliseumban.

A Team Penske versenyzője nem csak a Los Angeles-i sportstadionban kialakított, negyedmérföldes oválon először megrendezett Busch Light Clasht nyerte meg, de egyben ő lett a Next Gen korszak legelső futamgyőztese is.

A NASCAR egy pillanatig sem rejtette véka alá, hogy a szezonindító, ámde bajnokságon kívüli, óriási promócióval övezett Clash sokkal inkább egy rendezvényt képez számukra, mintsem vérkomoly autóversenyt.

A nap folyamán több zenei előadás is színesítette a programot, beleértve a Trackhouse Racing társtulajdonosának, Pitbullnak fellépését, valamint Ice Cube minikoncertjét, aminek kedvéért féltvánál konkrétan meg is szakították a főfutamot.

Show-műsor ide, vagy oda, azért a pályán sem maradtak el a küzdelmek.

A kvalifikációs viadalok során már olyan nevek búcsúztak, mint Alex Bowman, Kurt Busch és Brad Keselowski.

A döntő mezőnyébe pedig csak vigaszágon tudta beverekedni magát többek között Martin Truex Jr., Denny Hamlin, Chase Elliott, valamint Kevin Harvick is.

A pole-ból Kyle Busch vághatott neki a távnak és végül 64 kört töltött az élen a 150-ből.

A verseny második felében viszont már nem tudta maga mögött tartani Loganót, aki a kockás zászló pillanatában 0.877 másodperces előnnyel kaparintotta meg karrierje második Clash-győzelmét.

Ezt megelőzően 2017-ben, még a Daytona International Speedway oválján húzta be a pénzdíjas futamot.

„El sem hiszem, hogy itt vagyunk!” – lelkendezett a FOX Sportsnak adott interjújában 31 éves connecticuti.

„Fantasztikus ez az esemény, gratulálok érte a NASCAR-nak! Óriási dolog a szervezet számára, hogy képesek lettek ezt tető alá hozni és egy fantasztikus versenyt nyújtani. Tényleg hatalmas! Pláne, hogy a feleségem holnap hozza világra a harmadik gyermekünket, úgyhogy elképesztő hétvége ez számunkra.”

Logano és Busch mögött Austin Dillon ért célba harmadikként, de befért még a top 5-be Erik Jones, valamint Kyle Larson is.

A Clash során a drámákból sem volt hiány.

Hamlin, Chase Briscoe, Ryan Preece és Tyler Reddick (ő ráadásul vezető pozícióból) egyaránt műszaki hiba miatt voltak kénytelenek idő előtt feladni a küzdelmet, míg Justin Haley versenyének baleset vetett véget.

A Kaulig Racing ifjonca Larsonnal csatázott, aminek hevében a regnáló bajnok a falba tessékelte. Ennek következtében olyannyira megsérült a 31-es számú Chevy, hogy Haleynek végképp ki kellett állnia.

„Nem voltam lenyűgözve ettől a megmozdulásától” – kommentálta a történteket a 22 éves pilóta.

„Nehéz dolog újonc csapatként tiszteletet kivívni. Sokan még be sem tudnak azonosítani bennünket. Nem is tudom…. Eléggé pocsék érzés, de annak örülök, hogy gyors autónk volt. „

A nap egyik legemlékezetesebb pillanatát Ryan Blaney szolgáltatta, aki konkrétan Erik Jones gépének vágta a HANS-át, miután összeütköztek.

A Petty GMS Motorsports versenyzője azonban nem érezte magát hibásnak, sőt.

„Ryan a 4-es kanyarban féktesztelt engem minden ok nélkül” – magyarázta Jones.

„Nem igazán értékeltem ezt, amit érzékeltettem is vele a pályán. Megbeszéljük. Ez egy pontozás nélküli futam volt és azt csináltuk, amit tudtunk. Frusztrált vagyok a manővere miatt.”

A NASCAR Cup következő, immár éles versenyét február 20-án rendezik a méltán híres Daytona 500 képében.