NASCAR: Hajtóvadászat indult egyetlen videó után

Rajongói videón, amint Ryan Blaney épp idegállapotba kerül a NASCAR Clashen.Magyar idő szerint hétfőn hajnalban lezajlott a NASCAR Cup Series várva-várt Busch Light Clash-e.

Az LA Colisuemban kialakított, negyedmérföldes oválon volt minden, mint a búcsúban: teljesen átfazonírozott kvalifikációs formátum, celebek tucatjai, Pitbull-koncert a főfutam előtt, Ice Cube fellépés féltvánál, a versenyen műszaki hibák sorozata, valamint néhány igencsak látványos ütközés.

A végül Joey Logano sikerét hozott Clash alatt – és után – viszont a leginkább Ryan Blaney idegállapotba kerülése tartotta lázban a rajongókat

A Team Penske pilótája a hajrá felé közeledve akadt össze Erik Jonesszal, ami miatt olyannyira berágott, hogy konkrétan a GMS Petty Motorsportsnak vezető kollégája autójának vágta a HANS-át.

Ezt a jelenetet a viadalt közvetítő FOX nem tette adásba, a nézők pedig csak akkor értesülhettek a műveletről, amikor a fej- és nyakvédő eszköz már az aszfalt közepén pihent.

Innentől konkrét vadászat indult a közösségi médiában arra, hogy vajon valakinek a helyszínen sikerült-e megörökítenie Blaney mutatványát.

Eddig a pillanatig még nem bukkant fel a magát a konkrét műveletet mutató videó, annak előzményét viszont egy néző ügyesen elkapta.

A képsorokon jól látható, amint Blaney – kezében a HANS-szal – felugrik a pályát elválasztó fal mellé és elindul bevárni Jones versenygépét.

Reméljük, hogy hamarosan magáról a „nagy dobásról” is felbukkan egy videó.

Ha viszont ezt senkinek sem volt alkalma felvenni, akkor az minden bizonnyal a NASCAR utóbbi időszakának legelmulasztottabb pillanatként fog bevonulni a történelembe.
A kiváltó incidens: