NASCAR: Kyle Busch a leggyorsabb, eldőlt mind a négy pole-pozíció sorsa

NASCAR: Kyle Busch a leggyorsabb, eldőlt mind a négy pole-pozíció sorsa
credit:Joe Gibbs RacingKyle Busch elsőségét hozta a Busch Light Clash egyautós időmérője az LA Coliseum negyedmérföldes oválján.

A Joe Gibbs Racing versenyzője 13.745 másodperces köre révén landolt a tabella élén, bebiztosítva ezzel magának a vasárnapi, első heat-futam pole-ját.

Másodikként Tyler Reddick zárt, aminek révén a Richard Childress Racinget szolgáló kaliforniai a kettes számú heat rajtelsőjének tudhatja magát.

A harmadik legjobb kört Justin Haley autózta a Kaulig Racing nagy örömére, így ő kezdheti meg az élről a harmadik kvalifikációs versenyt.

A negyedik heat első pozícióját a Team Penske-s Joey Logano kaparintotta meg.

A formátum értelmében az egykörös időmérő 5-8. pozíciójában landolt pilóták a Clash főfutamának mezőnyét eldöntő, vasárnapi viadalok második helyeit tudhatják magukénak.

Ennek értelmében az első heat külső ívéről Daniel Suarez (Trackhouse Racing) indulhat, a másodikon ez a pozíció Cole Custeré (Stewart-Haas Racing) lett, míg a harmadik és negyediken az egyaránt Hendrick Motorsportsos Chase Elliott, valamint Kyle Larson iramodhat neki a távnak a pole-os mellől.

Utóbbi regnáló bajnok egyébként az egyetlen a mezőnyben, aki garantáltan ott lehet a mindent eldöntő verseny 23 fős rajtrácsán.

A magyar idő szerint ma, 21:00-kor kezdődő heatek huszonöt körből állnak (ebbe nem számítanak bele a sárga zászló alatt megtettek), kilenc-kilenc autóval.

Ezek első négy helyezettje jut tovább a Clashre (tehát összesen 16-an), a maradék hat döntőbeli pozícióért pedig két 50 körös, “vigaszágas” futamon van lehetőség megharcolni.

A 23. rajthelyet annak a pilótának adják oda, aki az elvérzettek között a legmagasabban zárta a tavalyi szezont.

A 150 körös főfutam, azaz maga a Clash hétfőn 00:00-kor kapja meg a zöld jelzést.