NASCAR: Chase Elliott zárta az élen a Clash első edzését

NASCAR: Chase Elliott zárta az élen a Clash első edzését
credit:NASCARSor került a történelmi pillanatra és végre valahára a NASCAR Cup vadiúj Next Genjei birtokukba vehették az LA Coliseum negyedmérföldes oválját.

A magyar idő szerint hétfő éjjel esedékes, bajnokságon kívüli Busch Clash kvalifikációját megelőző edzésen a harminchat fős mezőny négy csoportra osztva hajthatott fel a pályára, amin aztán 4×8 percet tölthettek gyakorlással.

A legjobb időt a Hendrick Motorsportsot szolgáló Chase Elliott produkálta 13.455 másodperccel, mindössze 0.002 másodpercet adva tavalyi nemezisének, a Stewart-Haas Racinges Kevin Harvicknak (13.457 mp)

Harmadikként egy újabb SHR-es zárt Chase Briscoe (13.470 mp) képében.

Befért még a top 5-be a Kaulig Racing 31-es Chevyjét vezető Justin Haley 13.470 másodperccel, valamint a Joe Gibbs Racinget szolgáló Kyle Busch is, aki 13.482-et hozott egyéni legjobbjaként.

A regnáló bajnok Kyle Larson – aki egyedüliként tekinthető a főfutam biztos indulójának – 13.513-mal a hetedikként zárt Tyler Reddick (13.503 mp) mögött.Az edzés során többen is közelebbi kapcsolatot létesítettek a fallal (vagy egy másik autóval), de komolyabb incidensre nem került sor.

A Clash programja magyar idő szerint vasárnap, 2:30-kor folytatódik a heat-futamok sorrendjét eldöntő kvalifikációval.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy