„Még saját magunkat is megleptük” – A Team USA döntőig menetelt a Bajnokok Tornáján

“Még saját magunkat is megleptük” – A Team USA döntőig menetelt a Bajnokok TornájánEgészen a döntőig menetelt a Jimmie Johnson és Colton Herta alkotta Team USA a Bajnokok Tornájának Nemzetek kupájában.

Az amerikai duó végül a Petter és Oliver Solberg alkotta norvég csapattal szemben maradt alul.

Elsőként Johnsonon és a buggyn volt a sor, aki idősebbik Solgerggel mérette meg magát a havas-jeges svéd páyán.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok gépe azonban megadta magát, így kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Ekkor Hertára került a sor, hogy életben tartsa a címről szőtt álmaikat, méghozzá az RX2E ralikrosszos villanyautó segítségével. Bejött viszont a papírforma és Oliver könnyedén megverte a hatszoros IndyCar-futamgyőztest.

2-0-s norvég vezetés mellett újra Johnson pattant immár a Porsche volánja mögé, amivel végül sikerült legyőznie ifjabbik Solberget.

A mindent eldöntő menet tehát Petterre és Hertára maradt, előbbi pedig simán maga mögé is utasította a 21 éves pályaversenyzőt.

Ezt megelőzően még sosem nyerte meg a ROC Nemzetek Kupáját a Team Norway.

Az amerikaiaknak semmi oka nincs viszont a kesergésre, hiszen a fináléig vezető úton magabiztosan meneteltek végig.

Legyőzték a Benito Guerra és Helio Castroneves nevével fémjelzett Team Latin Americát, majd a Sebastian Vettel, valamint Mick Schumacherrel felállt német egységet is.

Az elődöntőben már a finneket kapták meg ellenfélnek, amelynek első felvonásában Johnson gond nélkül megverte az RX2E-vel Emma Kimilainent.

Hertának viszont már Mika Häkkinennel kellett megküzdenie, nagy igyekezetében pedig meg is csúszott, aminek révén minden esélyét elvesztette.

A második körben azonban az egykori kétszeres F1-világbajnok hibázott, így Johnsonnál landolt a győzelem, míg az immár Kimilainennel összecsapó Herta még úgy is nyerni tudott, hogy ő is elkövetett egy komolyabb bakit.

„Ki gondolta volna, hogy idejön a hóra-jégre két kaliforniai srác és másodikként zár a Nemzetek Kupájában?” – konstatálta a sikert Johnson.

„Elképesztő nap volt ez mindkettőnk számára, még saját magunkat is megleptük.”

A ROC vasárnap folytatódik az egyéni küzdelmekkel.