Sajtó: Döntött a NASCAR, befellegzett a politikai célú szponzoroknak

Sajtó: Döntött a NASCAR, befellegzett a politikai célú szponzoroknak
Brandon Brown a hírhedt LGB Coin autója mellett (credit: LGB Coin)A NASCAR már 2019 végén kilátásba helyezte, hogy betiltja a politikai célú szponzorokkal való együttműködést.

Ennek megvalósulására azonban egészen mostanáig várni kellett.

A FOX Sports tűzközeli riportere, Bob Pockrass Twitteren számolt be arról, hogy a szervezet már tudatta a csapatokkal, mostantól nem elfogadott a politikához köthető partnerkapcsolatok kiépítése.

Konkrétumokat – ezzel együtt pedig a potenciális kiskapukat – egyelőre nem tudni, mivel a NASCAR még nem adta ki a döntéssel kapcsolatos, írásos szabályzatát.

Az új regulánank nagyban köze van az elmúlt hetekben lezajlott LGB Coin-botrányhoz. Mint ismeretes, az anti-Biden kriptovaluta lett a kiemelt szponzora a ‘Let’s Go Brandon’-jelenség megszületésében akaratán kívül szerepet vállalt Brandon Brownt versenyeztető Brandonbilt Motorsportsnak.

A NASCAR eleinte rábólintott a megállapodásra, néhány nappal később azonban visszatáncolt tőle.

Az LGB Coin egyik kiemelt hodlere ekkor perrel kezdett fenyegetőzni. Végül kompromisszumos megoldás született, aminek értelmében a digitális fizetőeszköz támogathatja Brownt, a logójuk és nevük azonban nem jelenhet meg az autón.

Az elmúlt éveket tekintve egyáltalán nem számított kuriózumnak a NASCAR-ban a politika megjelenése.

A 2020-as Daytona 500 grand marshalja az akkor hivatalban lévő Donald Trump volt, akit az elnöki limuzinnal körbe is vittek a pályán a felvezető körök során.

Nyáron már a Black Lives Matter mozgalom neve és logója díszelgett Bubba Wallace autóján, míg Corey LaJoie gépének egyik kiemelt szponzora a Trumpot támogató civil szervezet, a Patriots of America volt.

Tavaly januárban pedig a Hendrick Motorsports azért rúgta ki az eredetileg Kyle Larsonnak szánt spottert, mivel a férfi közzétett egy QAnonhoz köthető hashtaget, továbbá lájkolta Trump egyik Tweetjét (konkrétan azt, amiben Wallace hírhedt akasztófahurok-botrányát kritizálta).